Lokalna samouprava

SPS će podržati budžet za 2015. godinu

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Svečanoj sali SO Pirot na kojoj su govorili predsednik opštine mr Vladan Vasić i predsednik OO SPS u Pirotu Vidojko Panajotović rečeno je da će odbornici SPS-a podržati usvajanje budžeta za 2015. godinu na redovnoj sednici koja će se održati u sredu 17. decembra.

ACA_5441_resize

Predsednik Vasić kazao je da je budžet za narednu godinu projektovan na nivou od milijardu i 360 miliona dinara. 

-Neće biti deficita, što opština nikada nije ni imala pa će i rashodi biti na istom nivou. Bilo je nedoumica da li će ostati sve mere socijalne politike koje smo zacrtali u vremenima kada smo imali više para. Tu smo se konsultovali sa ljudima iz SPS-a sa kojima smo na vlasti od 2003. godine i iznašli smo načina da te mere socijalne politike ostanu na istom nivou. Novina je i da je obaveza da sve lokalne samouprave počev od 2015. godine prave programski budžet u celini. To je potpuno drukčija struktura budžeta u odnosu na dosadašnje koji su bili linijski. Mi smo još pre dve godine ušli u pilot projekat pre dve godine i mislimo da smo se dosta dobro snašli. Za lokalni razvoj i prostorno planiranje odvojeno je 119 miliona dinara, za komunalne delatnosti blizu 140 miliona, za lokalni ekonomski razvoj blizu 17 miliona, za razvoj turizma devet miliona, za razvoj poljoprivrede 42 miliona, za putnu infrastrukturu 162 miliona, za predškolsko vaspitanje 153 miliona, osnovno i srednje obrazovanje preko 100 miliona, za socijalnu i dečju zaštitu 58 miliona dinara, za kulturu 129 miliona, za sport i omladinu 66 miliona i tako dalje-kazao je Vasić.

Po Vasićevim rečima i ove godine u budžetu će biti višak prihoda, a trenutno na računu opštine ima oko 300 miliona dinara.

 

Po rečima Vidojka Panajotovića, svi predlozi vezani za socijalnu zaštitu stanovništva a koje je predložila SPS biće prihvaćeni pa će ova stranka na sednici prihvatiti budžet za narednu godinu.

-Aktivno smo učestvovali u izgradnji budžeta. Bilo je predloga da samo penzioneri sa minimalnim primanjima imaju besplatan prevoz, ali je naš predlog da svi penzioneri imaju besplatan prevoz tako da mislimo da je budžet dobar i podržaćemo ga i glasati za njegovo usvajanje-kazao je Panajotović.

tekst i foto A.Ć.

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker