Dimitrovgrad

Sprečeno krijumčarenje zlatnog nakita i parfema

Na našem najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj carinici su 19. februara 2020. godine sprečili krijumčarenje zlatnog nakita i parfema.

Neprijavljeno zlato pronađeno je prilikom detaljne kontrole na ulazu u zemlju automobila bugarskih registarskih oznaka.

Njime je petoro bugarskih državljana putovalo ka Francuskoj, rekavši da osim ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo da se prijavi.

Međutim, najpre je u torbici i neseseru jedne putnice pronađen deo neprijavljenog zlatnog nakita, da bi potom i iza, kao i ispod vozačevog sedišta bile pronađene kutija i torbica sa zlatom.

Vrednost preko 30 narukvica, ogrlica minđuša i prstenja, ukupne težine nešto više od 350 grama, procenjena je na preko 800.000 dinara.

U drugom slučaju koji se desio istog dana je prilikom kontrole kamiona pančevačke registracije, koji je iz Turske prevozio tekstilnu robu za uvoznika u Beogradu, pronađeno 40 ženskih i muških parfema poznatih robnih marki.

Iako je vozač kamiona prethodno tvrdio da nema ništa da prijavi, osim već prijavljene tekstilne robe koju prevozi, carinici su u bočnom sanduku za alat pronašli kutije i kese sa 40 krijumčarenih parfema.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker