Sport

Sportska priča Mile Đorđević za primer mladima – od Božićne škole sporta do kvalifikacija za OLIMPIJADU

Naša mlada sugrađanka Mila Đorđević, uz malo sportske sreće mogla bi da bude prva pirotska olimpijka posle dugo godina, s obzirom da je juče dobila poziv selektora reprezentacije Srbije – svetskog šampiona u ženskoj odbojci, za kvalifikacioni turnir za Olimpijadu. Pripreme počinju već u četvrtak. 

Mila Djordjević – foto lična arhiva M.Đ.

Mila u razgovoru za Pirotske vesti kaže da joj jučerašnji poziv ogromna čast jer će igrati u reprezentaciji Srbije zajedno sa Majom Ognjanović, koja je Milin uzor. 

Mila u sredini sa ocem Dejanom i momkom Milošem, takođe odbojkašem Crvene Zvezde, u rodnom Pirotu

Mila kaže da je sve počelo još dok je u trećem razredu osnovne škole krenula na Božićnu školu sporta izabravši baš odbojku.

-Tada sam prvi put otišla na trening odbojke. Otišla sam sa najboljom drugaricom i to je bila “ljubav na prvi pogled”. Od malih nogu sam imala disciplinu i želju da treniram. Brzo sam se uklopila u ekipu, kasnije je sve išlo svojim tokom, počela sam da treniram sa prvom ekipom. Kasnije sam upisala srednju školu u Beogradu, počela da treniram za Crvenu Zvezdu-kaže Mila, koja je reprezentativni dres nosila nedavno i u Japanu na Ligi nacija, a već duže izuzetno uspešno igra za beogradsku Crvenu Zvezdu.

Milin otac Dejan, inače zaposlen u JP “Komunalac” u Pirotu, kaže da je Milinog talenta za sport postao svestan nakon njene pobede na školskom krosu.

-Jednog dana supruga mi je javila da je Mila pobedila na školskom krosu. Bio sam zbunjen ali sam odmah shvatio da je talentovana za sport što se i obistinilo kasnije-kaže Dejan.

foto – lična arhiva Mile Đorđević
foto – lična arhiva Mile Đorđević
foto – lična arhiva Mile Đorđević

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker