Sport – najbolji vid inkluzije. Više od 700 dece iz stotinu škola u Srbiji učestvovaće u projektu Specijalne olimpijade

Podelite

U petak je u Medija centru na Zatvorenom bazenu održana završna skupština Udruženja profesora sporta i fizičkog vaspitanja Pirotskog okruga. Sednici je prisustvovao i direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i sportski direktor ove organizacije Miodrag Maksimović. Stanojević i Maksimović su pirotske profesore fizičkog vaspitanja informisali o naporima ove organizacije da se realizuje najobimniji inkluzivni projekat ove organizacije u narednom periodu, a to je da se u oko stotinu škola motiviše preko 700 dece da se bavi sportom. 

Predsednik Udruženja prof. dr Nemanja Cvetković predstavio je izveštaj o aktivnostima Udruženja u ovoj godini kao i plan aktivnosti za narednu godinu.

-Jedna od tačaka dnevnog reda skupštine bila je aktivno učešće u projektu Specijalne olimpijade Srbije pod nazivom “Igramo zajedno, učimo zajedno”. Takođe, želimo da istaknemo pozitivnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je prepoznala Udruženje sporta i fizičkog vaspitanja pirotskog okruga, kao perspektivnu organizaciju koja ima kompetencije da unapredi zdravstveni status dece i stvori pozitivnu atmosferu kroz edukaciju mladih o značaju bavljenja sportom.  Ličnu podršku Udruženju svojim prisustvom dala je pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović. U svom obraćanju navela je da je grad u proteklom periodu načinio napore da stvori odličnu sportsku infrastrukturu kako bi omogućili što većem broju dece da se bave sportom-kazao je Pirotskim vestima Cvetković.

 

autor fotografija Nemanja Obradović/Specijalna olimpijada Srbije

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1