Sanel Mukanović ponovo u Pirotu

Podelite

Nakon tri ipo sezone u KK”Pirot” se vratio iskusni Sanel Mukanović, nezvanični “kralj” Druge lige, kako se u košarkaškim krubovima govori o njemu. Sa njime u ekipi i puno vere u pobedu u subotu 9. decembra 2018.g. “Pirot” gostuje novom drugoligašu “Zemunu”.

Retki su oni koji se ponovo vrate u nekadašnji klub, bez obzira o kom sportu je reč ili o kom rangu takmičenja se radi, a da im pritom isti nije matični klub niti klub iz sopstvenog grada. To samo po sebi dovoljno govori o samom profilu igrača ili stručnjaka. U našim drugoligaškim okvirima takvu specifičnu težinu ima povratak u klub Sanela Mukanovića, kapitena iz sezone 2014/2015. Pod vođstvom trenera Mihajla Mitića i sa ekipom u kojoj su pored njega igrali Kosanović, Rašić, Danilović, Dule Filipović, Matija Mladenović, Pendić, Raičević, Borko, Gaćinović, Luka Vasić i Čolić, naš klub je, osvojivši 3.mesto, postigao jedan od najboljih rezultata u sopstvenoj istoriji. Iz tih dana su sada u ekipi samo Lazar Rašić i Miodrag Stojanović Skansi, doduše on kao saigrač iz prethodne, prve drugoligaške sezone u kojoj je Sanel takođe bio učesnik a trenerski tandem na klupi bio Zoran Petrović-Marko Spasić. Tih prvih godina je “Pirot” bio otkrovenje drugoligaškog karavana i jedna od najgledanijih ekipa u ligi. Retko ko se u Pirotu ne seća utakmica iz tih sezona i igrača iz tog perioda (da ne zaboravimo Vladislava Vlajsa Stanisavljevića, “princa” Druge lige i Miloša Milovanovića, pre toga i Stefana Dujkovića, Stefija Stanisavljevića, Srđana Grujića, Gambirože, Pižona i Duleta Lilića).

Eto kako nas je Sanelov povratak potsetio svih tih igrača i trenera koji su u klubu bez malo zauzeli status članova familije! Između ostalog i zato je naš klub vratio Sanela da nas potseti tog igračkog senzibiliteta koji je sa godinama pomalo isčezao, igra pala u rutinu, rezultati posustali a publika počela da se osipa.

Nadamo se zato da ća ekipa trenera Marka Spasića uz Sanelovo, Rašićevo i Skansijevo iskustvo zaigrati sa novim elanom i novom energijom! Naravno, nadamo se i pobedama već u narednim utakmicama!

Zahvaljujemo se na kraju OKK”Novi Pazar” i direktoru Džemilu Imamoviću na kooperativnosti prilikom prelaska Sanela iz njihovog kluba!

Sani, obrodošao kući!

Sanel Mukanović, Datum rođenja: 05. novembar 1983. (Tuzla) 189cm
Igračka karijera: mlađe kategorije: Zdravlje Leskovac
KK Zdravlje Leskovac (1999-2003)
KK Jagodina (2003-2004)
KK Zdravlje Leskovac (2004-2005)
KK Prokuplje (2005-2007)
KK Kosjerić Crnokosa (2008-2013)
KK Pirot (2013-2015)
KK Zdravlje Leskovac (2015)
KK Plana Velika Plana (2015-2016)
KK Zlatibor Čajetina (2016-2017)
KK Novi Pazar (2017-2018)

Izvor: kkpirot.com

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1