Piroćanac Uroš Ivanković na leto planira novi poduhvat – da prepliva deonicu od Atosa do Sitonije

Podelite

Nakon uspešno izvedena dva veoma zahtevna poduhvata – preplivavanja Zavojskog jezera i Ohrida, Piroćanac Uroš Ivanković, član Ronilačko-plivačkog kluba Pirot namerava da ovog leta prepliva takođe izuzetno zahtevnu deonicu od Atosa do Sitonije na Halkidikiju na Egejskom moru. Reč je o distanci od oko 20 kilometara, deonici koja je izuzetno zahtevna zbog činjenice da je reč o moru sa jakim strujama, vetrovima, veoma jakim suncem što izuzetno otežava poduhvat. Urošem uzor je svetski poznati plivač Martin Strel koji je preplivao Amazon.

Kako kaže Ivanković za Pirotske vesti, on svake godine boravi na ostrvu Amulijani, svojevrsnoj bazi pirotskih ronilača i plivača iz RPK Pirot.

-Ove godine sam sa svojim instruktorom Radivojem Stamenovićem došao na ideju da preplivam deonicu od Atosa do Sitonije. Dužina je oko 20 kilometara, što je  par kilometara manje od distane koju sam plivao na Ohridskom jezeru, ali će biti dosta naporno jer je u pitanju more, jake morske struje, sunce, talasi. Moramo da se pozabavimo tim stvarima i da vidimo kog dana ce tačno biti plivanje.

https://youtu.be/U4lC2d6777M

Pripreme su već počele, svakodnevno treniram na bazenu, za sada plivam po pet kilometara dnevno a kako vreme odmiče treninzi ce biti sve jači. Treniram i u teretani a pored fizičkog treninga bavim se i psihičkim treniranjem. Čitam razne sajtove, knjige o tome, konsultujem se sa mnogim svetskim plivačima. Moj uzor je i dalje Martin Strel koji je preplivao Amazon. Za sada još uvek sam bez sponzora ali se nadam da ću do polaska naći sponzore koji će mi pomoći da lakše realizujem ovaj poduhvat-kaže Ivanković za Pirotske vesti.

fotografije – privatna arhiva Uroša Ivankovića

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1