Sport

Sport, tradicija, vera – ovako se stvara pobednički mentalitet

Sportski klub Pobednik, osim insistiranja na vaspitanju dece da se aktivno bave sportom i zdravim načinom života, za svoje polaznike organizuje i obilaske manastira, svetinja, prirodniih lepota našeg kraja.

Sunčan i topao  dan članovi SU Pobednik proveli su na izletu do prelepih manastira u kanjonu reke Jerme.
“Obilazak smo započeli posetom manastiru Uspenje Presvete Bogorodice u selu Sukovo. U prelepom ambijentu mališane su dočekali starešina manastira iguman Serafim i otac Teofilo. Deca su upijala svaku živopisno ispričanu reč oca Teofila i učila o predstojećim uskršnjem prazniku, našoj veri i običajima. U samom manastiru su zapalili sveće, pažljivo odslušali i predavanje o istoriji manastira i radoznalo pitali sve što su želeli da saznaju. Kako je bilo vreme užine, u manastitskoj trpezariji uz molitvu i blagoslov igumana Serafima mali pobednici su užinali i nastavili sportske igre u divnom dvorištu manastira. Jedno od iznenađenja bio je i susret sa Tamarom Grujić, voditeljkom emisije Radna akcija.


Nakon posete manastiru u Sukovu, nastavili smo put kanjonom reke Jerme. Bilo je uzbudljivo proći kroz uske tunele, videti puteve kojim je prolazio voz Ćira i biti u podnožju visokih planina iznad sela Vlasi.
Manastir Svetog Jovana Bogoslova mališanima je omogućio uživanje u prelepim freskama i još puno saznanja o istoriji okoline u kojoj žive.

Puni utisaka vratili su se roditeljima sa željom da narednog puta krenu u još veću avanturu, prenosi predsednik SU Pobednik, dr Nemanja Cvetković.

“Trudimo se da damo svoj lični doprinos u razvoju i odrastanju dece, pored zdravstvenog aspekta koji obavljamo na treningu, trudimo se i da vaspitno delujemo na sve naše članove kako bi prepoznali prave životne vrednosti. Ovo je samo jedan u nizu ciljeva Udruženja. Deci treba ponuditi odlazak u prirodu, a naše okruženje ima puno prelepih mesta, spomenika, izletišta, manastira. Uz sport ih učimo da vole, poštuju i čuvaju svoje okruženje, uživaju u njegovim blagodetima i prepričavaju drugarima i roditeljima. Puno smo ciljeva ostvarili ovim izletom, a još više njih nas izazovno čeka u budućnosti”, ističe dr Nemanja Cvetković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker