Ljudi velikog srca

Spomen ploča plemenitom doktoru Dimitru Zlatkovu. Krupčani će uvek pamtiti njegovu dobrotu i požrtvovanje

Danas je na ulazu u ambulantu u selu Krupac otkrivena spomen-ploča pokojnom primarijusu doktoru – specijalisti opšte medicine dr Dimitru Zlatkovu, koji je 35 godina lečio meštane najvećeg pirotskog sela. Meštani Krupca nikada neće zaboraviti njegovu dobrotu, plemenitost, požrtvovanje i spremnost da svima pomogne-rečeno je pre otkrivanja spomen obeležja pokojnom dr Zlatkovu. Otkrivanju spomen-ploče prisustvovao je veliki broj meštana Krupca.

Predsednik MZ Krupac Saša Zlatković kazao je novinarima da je inicijativu za postavljanje spomen-obeležja pokrenula porodica, podržala Mesna zajednica.

-Plemenitost i dobrotu dr Zlatkova, uz veliku profesionalnost, pamtićemo ne samo mi svi meštani Krupca, već i generacije koje dolaze-poručio je Zlatković.

 

Posebno emotivan govor pročitala je unuka dr Zlatkova – Hristina. Otkrivanju spomen-ploče prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović.

Zdravstveni inspektor u penziji Vidojko Janačković kazao je da je dr Zlatkov bio najomiljeniji lekar kod pacijenata jer je on svoje pacijente tretirao kao svoju širu porodicu i pomagao svima koliko je mogao ne samo kao lekar, već i u ostalim poslovima i na sve moguće načine.

-Sada tako omiljenog lekara u Pirotu i šire, kao što je dr Zlatkov bio kod svojih pacijenata, nažalost nema-kazao je Janačković.

Dr Zlatkov tragično je izgubio život u saobraćajnoj nezgodi pre dve godine.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de