Reportaža

Spojio note i paragrafe

Piroćanac Vladimir Stojanović, uspeva da spoji naizgled dve potpuno nespojive oblasti – prava i muziku. Vladimir se muzikom uspešno bavi dugo godina, a od skora je i pripravnik u advokatskoj kancelariji Ivice Kropfa u svom rodnom gradu. Stojanović svoju muzičku karijeru ne zapostavlja već uveliko priprema snimanje šeste po redu pesme, pop-rok balade čiji su autori najbolji pirotski muzičari. Time će Stojanović “zaokružiti” svoj album prvenac.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vn67gaZa3wA

Stojanović se muzikom bavi još od 1993. godine.

-Tada sam nastupio sa školskim orkestrom u OŠ “Vuk Karadžić”, nakon toga 1996. godine osniva se grupa SFRJ koja je bila aktuelna do 2000. godine i sa njom smo nastupili na međunarodnom festivalu “Tanderrok” u Bugarskoj i svirali na velelepnom stadionu sa grupom “Konkurent”, koja je bila predgrupa čuvenog “Vajtsnejka”. Kada je o takmičenjima reč, moja grupa “SFRJ” je bila i pobednik pirotske Gitarijade 1998. godine, a ja kao pojedinac sam osvajao prva i druga mesta na takmičenju “DK-dur”, u organizaciji Doma kulture. Nakon toga, bio sam najmlađi učesnik, od preko 1.500 prijavljenih, na “3K duru”, kultnoj muzičkoj emisiji Trećeg kanala. Tu sam nastupio sa grupom “Neverne bebe”. To je bilo za mene ogromno iskustvo i zbog “Nevernih beba”, ali i zbog činjenice da u to vreme nije mogao svako da se pojavi na televiziji. Na “3K duru” sam nastupio ponovo 2003. godine takođe sa “Nevernim bebama” i nakon toga sam učestvovao i na “Idolu”, gde sam pevao pesmu “My way” i stigao do polufinala. Nakon toga sam snimao i svoje spotove od 2010. do prošle godine. Tu je pesma “Duga noć”, koja je urađena u džez aranžmanu i sa izuzetnim saradnicima na tom projektu, pre svega sa najpoznatijim pirotskim muzičarem Nikolom Kitanovićem. Spotove smo snimili upravo u Pirotu, jer sam želeo da to bude svojevrsna razglednica Pirota, pa se tako na mojim spotovima može videti pirotski Kej, Kupalište, trg i druge znamenitosti rodnog grada-kaže Stojanović za Pirotske vesti.

Paralelno sa muzičkom karijerom, Vladimir je završio državni pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

-Taj svoj “pravni” život ja sam bio malo ostavi po strani, sve do dolaska u Pirot, kada sam rešio da se usavršim i da upotpunim tu neku svoju životnu priču koja predstavlja spoj prava, sporta i muzike. Najpre sam volontirao u Osnovnom sudu u Pirotu, a od nedavno sam pripravnik u kancelariji poznatog pirotskog advokata Ivice Kropfa. Iako su prava i muzika na prvi pogled nespojivi, moj moto u životu koji glasi “Mogu, moram, pobediću”, i dobra organizacija omogućili su mi uspem da u isto vreme i studiram i pevam. Bilo je veoma naporno pevati tri četiri dana u zadimljenim beogradskim klubovima, a ujutru biti spreman za novi dan-kaže Stojanović koji otkriva za Pirotske vesti da planira da snimi još jednu pesmu, čime će zaokružiti svoj album-prvenac.

-Imam pet pesama i četiri spota. Još jedna pesma je u planu. To je jedna pop-rok balada koja će biti izvedena i stvorena od strane najboljih pirotskih muzičara. Tu je Nikola Kitanović, koga izuzetno cenim i poštujem, tako da bi tom svojom šestom pesmom zatvorio jedan krug, odnosno album-prvenac-kaže Stojanović.

vladimir stojanovic

Vladimirov mentor, advokat Ivica Kropf kaže za Pirotske vesti kaže da su advokatura i pevanje naizgled nespojive kategorije, ali da će ipak Vladimiru kao budućem advokatu značiti i iskustvo koje je stekao tokom svoje pevačke karijere.

-Iskustvo koje ima kao pevač u advokaturi može da mu pomogne pre svega zbog kontakata koje je stekao baveći se pevanjem. Što se tiče advokature, te dve stvari su potpuno različite, pevanje je umetnička, a advokatura sasvim profesionalna delatnost sa velikim brojem oblasti koje moraju da se savladaju. Kao saradnik Vladimir je odličan, ima volju i da uči i da napreduje i da se usavršava-kaže advokat Kropf.

https://www.youtube.com/watch?v=zI5_7yR-YOo

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker