Kultura

SPEKTAKL KOJI SE NE PROPUŠTA VEČERAS U PIROTU: Gostuje NAJPOZNATIJI GLUMAC SRPSKOG POREKLA U HOLIVUDU – Jack Dimich (Željko Dimić)

Sutra, 1. marta, u organizaciji Narodnog pozorišta Pirot ljubiteljima teatra u Pirotu predstaviće se izuzetni glumac Željko Dimić, u Holivudu poznat kao Jack Dimich, već duže vreme najpoznatiji glumac srpskog porekla u Holivudu. Pirotska publika će imati privilegiju da uživa u monodrami Dimića “Oj, živote”, po tekstu Josipa Pejakovića.

„Oj, živote“ – Džek Dimić
PETAK, 01. 03. 2024. u 19:30 Sala Narodnog pozorišta Pirot

Proslavljeni američki glumac srpskog porekla Željko Dimić ili pod umetničkim imenom u Holivudu – Jack Dimich – Džek Dimić, gostovaće u petak, 01.marta 2024. u 19.30 sa svojom monodramom “Oj, živote” Josipa Pejakovića na j sceni Narodnog pozorišta Pirot.

Proslavljeni američki glumac srpskog porekla Željko Dimić ili pod umetničkim imenom u Holivudu – Džek Dimič, gostovaće u petak, 01.marta 2024. u 19.30 sa svojom monodramom “Oj, živote” Josipa Pejakovića na j sceni Narodnog pozorišta Pirot.
Ovo je snažna tragikomična i crnohumorna dramska priča o anti-junaku, koji dobrovoljno odlazi u Foču na služenje kazne umesto svog mlađeg brata, jer je prihvatio krivicu za teško ubistvo sa predumišljajem.
Doduše, i sam protagonista je imao nameru da liši života istog čoveka koji je nastradao, ali se ipak predomislio u poslednjem trenutku, a onda je njegov brat završio slučaj svađe upravo tim zločinom.
Protagonista ove monodrame na donekle komičan, mada dobrim delom na ozbiljan način pripoveda tu svoju životnu muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što se dešavalo tokom boravka između četiri zida, a još i vesti spolja utiču na njegovo psihološko i duševno stanje.
Specifičnim bosanskim dijalektom Džek Dimić veoma energično, dinamično, sa puno žara i strasti vodi publiku kroz skoro jednočasovno intimno putovanje, kao kroz crnu hroniku ili dokumentarni zapis svoje sudbine. Ipak, na svu sreću, sam komad ima srećan kraj kroz gustu prašumu nemilih događaja koji se provlače kroz njegov nastradali i propušteni život.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de