Gradska hronika

Specijalno priznanje za Mlekarsku školu na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu

Ovog vikenda učenici i nastavnici Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ imali su priliku da budu akteri i posetioci velikog događaja u hali 3 Beogradskog sajma. Naime,  u Beogradu je održan 16. po redu „Etno sajam hrane i pića“.

Ova tradicionalna manifestacija sa međunarodnim karakterom je održana od 24-27.11.2022. u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i grada Beograda. Preko 350 prozvođača tradicionalnih srpskih proizvoda predstavilo je mnogobrojnim posetiocima prehrambeno blago sa naših prostora. Grad Pirot i naš region je, između ostalih, na  svom štandu i ove godine uspešno prezentovala Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota.

Učenici obrazovnih profila veterinarski tehničar i prerađivač mleka, u pratnji nastavnika. imali su priliku da se upoznaju sa novitetima na tržištu prehrambenih proizvoda, tradicionalnih načina proizvodnje, serviranja i pakovanja proizvoda… Kroz stručna predavanja mogli su čuti nešto više o zaštiti geografskog porekla, zadrugarstvu, uvođenju sistema kvaliteta, pravnoj zaštiti, zaštiti receptura, unapređenju pakovanja i metoda prodaje.
A u onom prestižnom takmičarskom delu, po odluci stručnog žirija, stigla je i nagrada za kvalitet proizvoda. U robnoj grupi „Proizvodi od mleka“ podgrupa „Ostale vrste sireva“ Mlekarska škole je za proizvod koziji kačkavalj dobila specijalno priznanje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker