Ostale vesti

Socijalno-ekonomski savet u Pirotu: Traži se sastanak u Ministarstvu privrede povodom privatizacije Tigra AD

Danas je u prostorijama Ugovorne okružne komore Pirot održana sednica Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pirota na kojoj je između ostalog, bilo reči i o kompaniji Tigar AD. Jedan od zaključaka je i da se Ministarstvu privrede uputi pismo i zatraži sastanak kako bi se razgovaralo o iznalaženju najboljeg mogućeg rešenja za Tigar AD. 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji i predsedava Savetom, podsetio je da je Pirot jedan od prvih gradova u zemlji koji je formirao Socijalno ekonomski savet koji predstavlja veoma efikasan model dijaloga između privrednika, sindikata i lokalne vlasti sa ciljem rešavanja problema u privredi, unapređenja poslovnog ambijenta.

-Ovo je prvi radni sastanak Socijalno ekonomskog saveta. Razgovarali smo o nekoliko tema a jedna je stanje u Tigru AD. Na osnovu zahteva radnika Tigra AD i sindikata, donet je zaključak da se uputi pismo i zatraži sastanak u Ministarstvu privrede kako bi se razgovaralo o najboljim mogućim rešenjima za kompaniju koja je u većinskom državnom vlasništvu. Takođe, bilo je reči o Lokalnom planu akcije za zapošljavanje Grada Pirota, merama za samozapošljavanje, merama obuke, prekvalifikacije, dokvalifikacije i raznim subvencijama koje dajemo preduzetnicima, programu HELP-a. Dogovorili smo se o planu rada za naredni periodu. Predstoji nam usvajanje budžeta za narednu godinu. Svi članovi Saveta će dobiti predlog budžeta kako bi dali svoje predloge i sugestije. Mi želimo da budemo potpuno transparentni i da šira javnost bude upoznata sa predlogom budžeta-kazao je Vasić.

Lider Samostalnog sindikata Tigra AD Slobodan Petrović kazao je da je kompanija Tigar AD pokazala da uprkos nagomilanim problemima koji su nasleđeni, u poslednjih osam godina pokazala da može da radi i to vrlo dobro, posebno od kako je na čelo fabrike došao direktor Vladimir Ilić.

-Na naš predlog biće upućena inicijativa Ministarstvu privrede, koja je sa državom puno učinila za Tigar AD, da se zajedno sa Gradom Pirotom nađe najbolje moguće rešenje za sudbinu fabrike i za uspešnu privatizaciju-kazao je Petrović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker