Lokalna samouprava

Socijalno ekonomski savet Pirota jedan od najaktivnijih u Srbiji

Sednica Socijalno ekonomskog saveta grada Pirota, zakazana za petak 02. jula, održaće se u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot. Članovi Savete razmatraće, pored ostalog, Program rada Saveta za bezbednost saobraćaja u Pirotu, UPPR Kompanije “Tigar” a.d. i mere u cilju privatizacije ovog Preduzeća, socijalno materijalni položaj građana u uslovima značajnog povećanja cena osnovnih životnih namirnica, kao i zahtev za zaštitu poslodavaca iz oblasti poslastičarstva od nelojalne konkurencije.opstina pirot

Socijalno ekonomski savet grada Pirota svojim dosadašnjim radom nametnuo se kao jedan od najaktivnijih u Srbiji. Od ukupno 23 saveta u Srbiji polovina ne radi. Pirotski Savet je do sada pokrenuo više inicijativa koje je prosledio Cocijalno ekonomskom savetu Srbije, a koje su dostavljane resornim ministarstvima kaže, Jovan Mijalković, predsednik pirotskog SES-a.

“Na predstojećoj sednici želimo da se upoznamo sa Programom rada Saveta za bezbednost saobraćaja u Pirotu. Ovo pitanje pokrenuli su poslodavci, a kada je reč o saobraćaju želimo da čujemo i šta Kompanija “Tigar tajers” može da pomogne u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja. Ono što je posebno bitno jeste da je 25. juna prihvaćen UPPR Kompanije Tigar a.d. pa ćemo podrobnije i o tome razgovarati. Svedoci smo da zadnjih meseci poskupljuju osnovne životne namirnice. Zvanično do 1.juna 2021. ideks rasta cena iznosi 2,6 posto. To će biti i osnova za predstojeće razgovore karajem avgusta o minimalnoj ceni rada za 2022. godinu. Naravno, SES vodi računa i o interesima poslodavaca pa ćemo na sednici razmatrati i pitanje poslastičara koji ukazuju na problem nelojale konkurencije”- izjavio je Mijalković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker