Kultura

Socijalna distanca kroz kroz vizuru umetnika – nova izložba u Galeriji Čedomir Krstić

U Galeriji “Čedomir Krstić” 14. avgusta u 20 sati biće otvorena grupna izložba pod nazivom “Social distance” na kojoj će eminentni domaći umetnici biti predstavljeni svojim radovima na temu socijalne distance.

Galerija Art55 je, tokom vanrednog stanja i izolacije, za 20 pozvanih umetnika pripremila 6 ploča od drveta, dimenzija: 50x50cm. Umetnici zadržavaju potpunu slobodu izbora teme, tehnike, formiranja različitih oblika i dimenzija. Zajednička nit radova koji će činiti ovaj projekat su materijal na kome se radi i tema, Social Distancing.

Corona virus je nesumnjivo uticao na sva područja života i izmenio planove ljudi, u regionalnoj i globalnoj sferi. Ova izmenjena situacija i neprijatno stanje u kojem smo se našli i koje još uvek traje, nosi realan rizik te je oprez postao obavezna mera naše svakodnevice.

grupna izlozba social distancing

Ipak, vanredne okolnosti nude pojedincu i društvu mogućnosti za pozitivne promene i aktivnosti. Posvećenost kulturi i umetnosti, dani provedeni u stvaralačkom procesu svakako mogu predstavljati i jesu delotvoran duhovni napor, posebno u ovim delikatnim vremenima. Oni ne mogu zameniti neposrednu komunikaciju i fizičku bliskost, ali izolaciju mogu učiniti podnošljivijom.

Razvoj koncepta Social Distancing (Socijano distanciranje ili držanje odstojanja) zasnovan je na sledećim idejama. S jedne strane, reč je o podržavanju odnosa na relaciji društvo – umetnost, a druga je potreba da se izložbom prikaže kako umetnici iz regiona reaguju na novonastalu situaciju.

Iskreno se zahvaljujemo svim učesnicima koji su uprkos nepovoljnim okolnostima i dalje aktivni i nastavljaju da pružaju bogata likovna rešenja i kreativne pristupe.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker