Gradska hronika

Sneg zavejao planinska sela

Jake sneže padavine zavejale su mnoga sela u planinskom delu Pirotskog okruga, a po informacijama koje su Pirotske vesti dobile od meštana sela Rakita, u babušničkoj opštini, u tom selu je palo preko 10 centimetara snega.1973411_679940278737883_8171814896394551143_o

Kako je Pirotskim vestima javila meštanka Rakite Dušica Sokolov, sneg je u ovom babušničkom selu počeo da pada još sinoć.

-Od sinoć sneg pada bez prestanka. Trenutno ga ima negde oko desetak centimetara i pada jako, ali se na svu sreću zbog temperature koja je u plusu, brzo topi. U višim selima popu Jasenovog Dela i drugim okolnim selima snežni pokrivač je još veći. Strahujemo jedino od mraza, jer smo već završili gotovo sve prolećne radove u polju, usevi su dobro krenuli i bilo bi loše kada bi ih “preseko” mraz tokom noći, ali se nadamo da će temperature ipak biti u plusu-kaže Sokolova za Pirotske vesti.

Po informacijama iz Skijališta Srbije, debljina snežnog pokrivača na Ski centru na Babinom zubu je trenutno sedam centimetara, a snega ima i na Planinarskom domu.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker