Babušnica

Sneg u babušničkom kraju izazvao mnogo problema. Angažovani svi raspoloživi kapaciteti u cilju normalizacije stanja

Ovako obilne snežne padavine sredinom marta u babušničkom kraju ne pamte ni najstariji meštani. Visina snežnog pokrivača je oko jednog metra, a na pojedinim mestima gde ima nanosa znatno više. Opština Babušnica proglasila je vanredno stanje i angažovala sve raspoložive resurse da se život koliko toliko normalizuje. U nekim selima nema struje, a putevi prema selima na kojima se interveniše  prohodni su, uglavnom, za terenska vozila. Prema saopštenju opštinske uprave stanje je mobilno, a prioritet je čišćenje seoskih puteva, spajanje sa glavnim saobraćajnicama i normalizovanje u snabdevanju električnom energijom.  

“Čišćenje snega se juče odvijalo na šest putnih pravaca, prioriteti su bila sela koja su imala prekid u snabdevanju  električnom energijom, odnosno lokacije i trase na kojima se nalaze elektrovodovi i transformatori koji su u kvaru. Sva mehanizacija je na raspolaganju ekipama Elektrodistribucije u smislu čišćenja prilaza i asistencije u otklanjanju pomenutih kvarova kako bi se na celoj teritoriji opštine Babušnica normalizovalo snabdevanje električnom energijom.

Na putnom pravcu Ljuberađa – Linovo – Bogdanovac – Štrbovac sneg je očišćen i put je prohodan za terenska vozila. Uz pomoć opštine Gadžin Han raščišćen je i prohodan putni pravac Krečimir – Ropot – Štrbovac. Put Berduj – Leskovica – Rakov Dol- Radosin- Crvena jabuka je očišćen i prohodan za terenska vozila. Započeto je čišćenje puta Grnčar – Dol – Brestov Dol.

Plan čišćenja snega za 20. mart 2021. godine

Nastavlja se čišćenje putnih pravaca:

-Grnčar – Brestov Dol

– Zvonce – Jasenov Del

-Stol – Kijevac

-Zavidince – Ostatovica

-Grnčar – Dol (drugi prilaz)

-Rakita – Vuči Del

Prioritet u čišćenju su glavni seoski putevi koji spajaju veće saobraćajnice i centre sela. U slučaju ispada elektro mreže ili nepredviđenih okolnosti ( teško bolesni pacijenti, trudnice, smrtni slučaj i sl.) prioritet se daje asistenciji specijalizovanim ekipama u pružanju pomoći i otklanjanju novonastalih okolnosti.

Za vikend su najavljene nove snežne padavine pa će kompletna mehanizacija i sve ekipe JKP “Komunalac” biti na terenu, kako bi se nastavilo raščišćavanje puteva i omogućila prohodnost puteva od glavnih saobraćajnica do centara sela” – kaže se u saopštenju opštine Babušnica.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker