Gradska hronika

Smanjene liste čekanja za upis dece u vrtić

Otvaranjem vaspitnih grupa u prostorijama Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija, gde je upisano blizu 50 dece, smanjena je lista čekanja za upis dece u PU “Čika Jova Zmaj”. Na smanjenje liste čekanja uticalo je i otvaranje prvog privatnog vrtića u gradu. Upis za narednu radnu godinu počinje 1. arila kada  će biti objavljena i slobodna mesta po vrtićima.  

U dve vaspitne grupe koje su počele sa radom u Pedagoškoj akademiji upisano je 47 dece mlađeg i srednjeg uzrasta. Direktorka PU “Čika Jova ZMaj”, Olivera Vukovojac, podsetila je da je za opremanje vrtića u Pedagoškoj akademiji uloženo 3 miliona dinara za nabavku didaktičkih sredstava, IKT opreme i nameštaja .  Prostor je u potpunosti prilagođen radu sa decom predškoslog uzrasta, ispoštovani svi uslovi predviđeni normativima za otvaranje vaspitnih grupa a samnjena je i lista čekanja, kaže, direktorka, Olivera Vukovojac.

Lista čekanja je smanjena za skoro 50 dece koja su upisana u dve novootvorene vaspitne grupe. Na smanjenje liste čekanja, prema rečima direktorke PU “Čika Jova Zmaj” uticalo je i otvaranje privatnog vrtića. “Mi smo pozivali roditelje sa liste i oni su se izjašnjavali da li žele da upišu dete u privatni vrtić ili žele da čekaju novi upis koji kreće sada od 1. aprila. Preko 90 dece upisano je u privatni vrtić, tako da je lista čekanja u velikoj meri smanjena” – kaže Vukovojac.

Ona objašnjava da se svakog 14. u mesecu na pojedinačnim sastancima sa roditeljima razmenjuju informacije o eventualnim promenama, zaposlenju roditelja, promeni statusa ili  odustajanju pojedine dece, te se tako lista čekanja ažurno prati i sagledavaju sve  mogućnosti. PU “Čika Jova Zmaj” pohađa 1341 dete za čiji boravak roditelji plaćaju 20% od ekonomske cene odnosno oko 5.000 dinara dok se preostalih 80% pokriva iz gradskog budžeta.

Pored smanjenja liste čekanja ,otvaranjem novih vaspitnih grupa  otvrena su i nova radna mesta, zaposleni su vaspitači  pa sada Predškolska ustanova ima 132 zaposlena radnika od čega se iz budžeta grada finansira 131 zaposleni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker