Gradska hronika

Smanjen pritisak na Službu hitne pomoći

Pretodnih nekoliko dana Služba hitne pomoći u Pirotu imala je pune ruke posla. Za dvadeset četiri časa bilo je i do sedamdesetak intervencija, od toga tridesetak na kućnu adresu. U poslednja dva dana, kako saznajemo u Službi, broj pacijenata koji se javljaju za pomoć je znatno smanjen, odnosno prepolovljen, i kreće se oko tridesetak.

Načelnica Službe hitne pomoći u Pirotu, dr Vladana Stojanović, smatra da je to rezultat apela nadležnih instanci da se pomoć, ukoliko postoje zdravstveni problemi uobičajeni za ovaj period godine, ili slični covidu 19, zatraži u Covid ambulanti, ili, najpre telefonskim putem, kod izabranog lekara.

“Smatram da su ljudi shvatili da adekvatnu pomoć, ako se radi o povišenoj temperaturi ili sezonskoj infekciji gornjih disajnih puteva, mogu dobiti u Covid ambulanti, ili konsultacijom sa izabranim lekarom. Neophodnu proceduru moraju proći pregledom, ako to zdravstveno stanje nalaže, u Covid ambulanti i dobiti adekvatan tretman. Važno je da se ne prave nepotrebne gužve i kontakti, sem ako je to nužno”- kaže dr Vladana stojanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker