Gradska hronika

Slobodna Zona Pirot zastupa Svetsku organizaciju Slobodnih zona u Jugoistočnoj Evropi

„Ovde sam da pružim podršku prilikom otvaranja Regionalne kancelarije Svetske organizacije Slobodnih zona (WFZO) u Pirotu i izražavam zadovoljstvo što će u narednom periodu Slobodna zona Pirot predstavljati našu organizaciju na ovim prostorima“, rekao je izvršni direktor WFZO dr Samir Hamrouni na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Grupacije Slobodnih zona i carinskih skladišta pri Udruženju za trgovinu Privredne komore Srbije koja je održana 14. decembra u UO Privrednoj komori Pirot.

Tom prilikom su predstavljene aktivnosti Grupacije u 2018, Strategija Slobodnih zona 2019 – 2025, predlog Plana rada za 2019. godinu i očekivane izmene Carinskog zakona i pratećih podzakonskih akata, prezentovani razvojni programi i aktivnosti na otvaranju regionalne kancelarije WFZO za Jugoistočnu Evropu u Srbiji.

Regionalna kancelarija WFZO će omogućiti korišćenje novih servisa u oblasti poslovanja slobodnih zona, razmenu informacija i znanja i moderan pristup organizaciji rada zona na području Jugoistočne Evrope.

Pored visokih predstavnika WFZO i zastupnika Slobodnih zona iz Srbije, Makedonije, Grčke, Crne Gore i Poljske, sednici Grupacije prisustvovali su i direktor Luke Solun Sotirios Theofanis, pomoćnica ministra finansija Republike Srbije Snežana Karanović, direktorka Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Jasmina Štambuk i rukovodilac Slobodne zone Luke Bar Dragan Šćekić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker