Lokalna samouprava

Slobodna zona Pirot na Trgovinskom sajmu u Indoneziji (VIDEO)

Delegacija privrednika iz pirotskog okruga je zajedno sa Slobodnom zonom Pirot i pojedinim korisnicima Slobodne Zone posetila 34. Trgovinski sajam u Indoneziji koji se održava u periodu od 16.-20. oktobra 2019. godine u BSD City-ju u Bantenu u Indoneziji.

„Trade Expo Indonesia“ je najveći međunarodni trgovinski događaj u Indoneziji i podržan je od strane Ministarstva trgovine Republike Indonezije. Trgovinski sajam, 34. po redu sa temom „Moving Forward to Serve the World“  ima za cilj razvoj poslovnih mreža i investicija širom sveta i promociju kvalitetnih proizvoda proizvedenih u Indoneziji za globalno tržište gde se sveobuhvatne infomacije mogu dobiti direktno od proizvođača.

Tom prilikom je održan i „Indonezija-Srbija Biznis forum“ na kome su učestvovali pored domaćih privrednika i četrdesetak predstavnika privrednika iz Srbije. Učesnike foruma su pozdravili Dody Edward, generalni direktor sektora za razvoj nacionalnog izvoza pri Ministarstvu trgovine republike Indonezije i Mochammad Chandra Widya Yudha, ambasador Indonezije u Srbiji. Prisutnima je dr Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Komore Pirot, predstavio srpske privrednike i tim povodom prezentovao poslovanje Slobodne zone Pirot i upoznao ih sa pogodnostima koje Zona pruža.

U nastavku foruma održani su „Business Matching“ sastanci na kojima su privrednici imali prilike da prezentuju svoje proizvode i poslovanje, razmotre mogućnosti dalje saradnje i povezivanja kao i da sagledaju investicione potencijale.

Bivši ambasador Indonezije u Srbiji Samuel Samson kazao je da su potencijali privredne saradnje dve zemlje veliki i da treba raditi da na tome da se privreda saradnja intenzivira.

-Drago mi je što je na Binznis forumu prisutna delegacija Srbije, posebno delegacija Pirota i Slobodne zone Pirot koju predstavlja dr Dragan Kostić, direktor SZP. Mislim da su potencijali za privrednu saradnju između Srbije i Indonezije veliki, posebno kada je reč o robi poput kafe, kakaa, kaučuka za Tigar AD, Trajal. Veliki je potencijal za saradnju i u oblasti industrije hrane, farmacije, tekstilne industrije ali i vojne saradnje. Pozivam privrednike iz Srbije, posebno iz Pirota da dođu ovde kako bi sagledali brojne mogućnosti saradnje. Ja kao bivši ambasador Indonezije u Beogradu i dalje radim na intenziviranju saradnje dve zemlje, posebno na polju biznisa-kaže Samson.

Aktuelni ambasador Mochammad Chandra Widya Yudha kazao je da je interesovanje za produbljivanjem privrednih veza veliko na obe strane. 

-Ovo je odlična prilika za privrednike i ja sam impresioniran celim događajem. Više od 40 biznismena iz Indonezije su učestvovala u jutrošnjem događaju i nadamo se da će ti susreti rezultovati novim ugovorima

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker