Kultura

Slike i zvuci Stare planine u centru Pirota – jedinstvena izložba pod nazivom “Agorart”

Večeras je u centru grada otvorena jedinstvena izložba fotografija na kojoj su prikazana sva četiri godišnja doba na Staroj planini. Ovaj program je jedan od poslednjih u okviru ovogodišnjeg Pirotskog kulturnog leta a autori fotografija su Igor Đorđević, Robert Ilić i Srđan Denčić. Organizatori ove izložbe koja naredne godine treba da preraste u događaj festivalskog tipa su Produkcija Gazela i Agencija za marketing “Bekground”. Osim fotografija, brojni posetioci su mogli da uživaju i u dokumentarnom filmu Produkcije Gazela pod nazivom “Zvuci Stare planine”, koji je nagrađen na Festivalu dokumentarnog filma u Vrmdži.

https://youtu.be/k5oA5To5KPU

Izložbu je svečano otvorila pomoćnica gradonačelnika zadužena za vanprivredu Milica Golubović.

-Ideja je da se ovom izložbom prikažu najlepši predeli Stare planine u četiri godišnja doba kako bi približili netaknutu prirodu Stare planine. Raskošna lepota Stare planine pleni tokom cele godine. Činjenica da je skoro pet meseci pod snegom, prolećnu i letnju sezonu prate blage temperature, a jesen na planini je čarobna. Ovom izložbom građanima otvaramo vrata za sva četiri godišnja doba na Staroj planini-kazala je Golubovićeva.

Jedan od autora fotografija Robert Ilić, iz Produkcije Gazela kazao je da su fotografije koje su izložene nastale tokom brojnih planinarskih tura na Staroj planini. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker