Lokalna samouprava

SLIKA ZA PAMĆENJE i ISTORIJU iz Pirota poslata U SVET! 100 godina nejlepšeg Keja obeleženo na najbolji mogući način – šetnjom više hiljada dece Kejom!

Kej treba da čuvamo, to je najlepše što imamo i hoćemo da se ovom slikom ponosimo i da to bude slika za čitav svet! Da svi u svetu vide šta Pirot ima!-poručio je gradonačelnik Vasić.

Finale celogodišnjeg obeležavanja 100 godina Keja pored Nišave, zaštitnog znaka Pirota i po mnogima, najlepšeg Keja u Srbiji, ali i šire, danas je održano na neverovatan način – šetnjom više hiljada đaka svih pirotskih osnovnih i srednjih škola Kejom.

Pre šetnje, gradonačelnik Pirota poručio je da je ovo završna manifestacija u okviru obeležavanja 100 godina Keja.

-Ovakve akcije bude osećaj zajedništva. Pogledajte kolko je ovde osmeha, uzvika radosti, zagrljaja, ovde su deca iz svih osnovnih i srednjih škola, deca su rado došla i odazvala se akciji. Očekujemo više hiljada dece i hoćemo svi da prošetamo rutom koju najviše volimo. Imamo za svu decu bedževe. Kej treba da čuvamo, to je najlepše što imamo i hoćemo da se ovom slikom ponosimo i da to bude slika za čitav svet! Da svi u svetu vide šta Pirot ima!-poručio je gradonačelnik Vasić.

foto i video Aleksandar Ćirić, Stefan Ćirić

 

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker