Obrazovanje

SLEDEĆIH PET GODINA UČENICI EKONOMSKE I MLEKARSKE ŠKOLE U BARSELONI, VALENSIJI, BERLINU, MILANU, PARIZU… 

Ekonomska škola, Pirot je, u konzorcijumu sa Mlekarskom školom sa domom učenika „Dr. Obren Pejić“ stekla pravo na Erazmus akreditaciju u periodu od 01.02.2022. do 31.12.2027. godine, oznaka akreditacije 2022-1- RS01-KA120-VET-000110549. 

Fondacija Tempus je završila proceduru odabira prijava za Erazmus akreditacije u oblasti obrazovanja odraslih, stručnog obrazovanja i obuka i opšteg obrazovanja i prijava za akreditaciju Ekonomske škole Pirot je odobrena, uzimajući u obzir broj poena koje su prijavama za akreditacije dodelili ocenjivači tokom ocenjivanja ispunjenosti kriterijuma kvaliteta (award criteria), kao i kriterijuma za odabir (selection criteria).
Učenici Ekonomske škole Pirot i Mlekarske školom sa domom učenika „Dr. Obren Pejić“, njih 20 u pratnji 6 profesora, će svake godine u sledećih pet godina imati priliku da provode vreme u nekoj od zemalja Evropske.
Opšti cilj Programa je da, putem celoživotnog učenja, podrži obrazovni, profesionalni i lični razvoj pojedinaca u oblasti obrazovanja, obuka, omladine i sporta.
Provođenje vremena u drugoj zemlji sa ciljem učenja, odnosno usavršavanja i rada trebalo bi da postane standard, kao i poznavanje dva strana jezika pored maternjeg.
Na taj način Program značajno doprinosi održivom rastu, kvalitetnijim radnim mestima i socijalnoj koheziji, podstiče inovacije i premošćavanje jaza u znanju, veštinama i kompetencijama u Evropi.
Ekonomska škola Pirot u konzorcijumu sa Mlekarskom školom sa domom učenika „Dr. Obren Pejić“   jedina u Pirotskom okrugu i jedna od 3 škole u južnoj Srbiji koja je vlasnik akreditacije.
Erazmus+ je jedan od najvećih programa EU  koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period sprovođenja koji će trajati do 2027. godine. Predviđeni budžet za ovaj sedmogodišnji period novog Erazmus+ programa je veći nego ikada i iznosi 26 milijardi evra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker