Lokalna samouprava

Slaviša Svilarov: Prema svim pokazateljima uspešno smo realizovali i ovu građevinsku sezonu

Prethodnih nekoliko nedelje intenzivirani su radovi, predviđeni planom za ovu godinu, na uređenju putne infrastrukture u gradu i selima. Zbog radova na regionalnim putevima, gde su angažovane firme koje su, takođe, angažovane na investicijama lokalne samouprave, malo je odložena realizacija poslova, ali je uskoro plan ostvaren. Osim gradilišta u Senjaku, ostalo je da se završi još jedan sokak u selu Gradište kaže direktor, Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov.

” Na ovaj način, praktično, završavamo još jednu građevinsku sezonu koja je prema svim pokazateljima bila uspešna, bez obzira na atuelnu epidemiološku situaciju koja je, ipak, unela neku dozu opreza i neizvesnosti. Na naše veliko zadovoljstvo grad Pirot nije smanjivao zacrtane investicije planirane Budžetom, tako da smo uz neke prepreke i probleme sve investicije priveli kraju. Za narednu godinu će ostati dve manje investicije, a reč je o levoj strani trotoara u Ulici Predraga Boškovića i parking prostor u naselju “Češalj”, kod Solitera.

Da ukratko podsetim, počeli smo asfaltiranjem Dobrodolske i Midžorske ulice i asfaltiranjem kružnog puta u Gradašnici. Zatim su nastavljeni postupci javnih nabavki i tokom leta i jeseni je rađen drugi deo investicija. Tu mogu da istaknem uređenje trotoara u Ulici Mite Gage i Lava Tolstoja, uređenje dela Lužničke ulice, Milovana Glišića, Saše Krstića, Ratarske i sokak u Senjaku. Što se tiče sela radilo se u Blatu, Krupcu, Malom Jovanovcu, Poljskoj Ržani i selu Vlasi. Uz Program nekategorianih puteva realizovano je oko dva miliona evra koje je grad Pirot izdvojio za našu putnu infratrukturu”.- izjavio je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker