Gradska hronika

Slaviša Svilarov: Građevinska sezona se odvija po planu, zadovoljni smo kvalitetom radova

Kao što je nedavno izjavio za Pirotske vesti direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu, Slaviša Svilarov, bez obzira na epidemiološku situaciju građevinska sezona se odvija planiranom dinamikom. Tok investicija je podeljen na dva perioda. U vreme vanrednog stanja završene su tri veoma bitne investicije, sanacija Dobrodolske ulice, kružni put u Gradašnici i Ulica Midžorska. Za putnu infrastrukturu iz Budžeta grada ove godine izdvojeno je oko dva miliona evra, podsetio je Svilarov.

” Odmah posle ukidanja vanrednog stanja nastavili smo sa postupcima javnih nabavki i tokom letnjih meseci je, takodje realizovano nekoliko investicija. Asfaltiran je deo puta prema selu Vlasi. U Blatu se radi jedna ulica u dužini od oko sto pedeset metara. U gradu je završeno uređenje trotoara u Ulici Lava Tolstoja, to je posao od prošle godine, ali je raskinut ugovor sa tadašnjim izvođačem radova, i asvaltiranjem pored ivičnjaka trotoara, to je urađeno ovih dana, završena je praktično ova investicija. Želim da istaknem da je veoma lepo napravljen trotoar u Ulici Mite Gage od kružnog toka kod Malog mosta do železničke pruge što  je veoma bitno imajući u vidu frekvenciju saobraćaja pešaka u ovom delu grada. Radnici “Komunalca” su odmah oplemenili prostor zasadom svojih kultura. U toku je montiranje ograde pored Gradašničke reke.Trenutno se radi Lužnička ulica u Rogozu. Postavljena je nova vodovodna i kanalizaciona mreže i završeni su kompletno zemljani radovi. Ubrzo se očekuje asfaltiranje ove ulice” , izjavio je Slaviša Svilarov.

Treba reći i to da će se uskoro nastaviti radovi na “glavnoj saobraćajnici” u selu Krupac. Tamo je značajan deo posla već urađen. Zamenjena je vodovodna mreža i očekuje se povratak izvođača radova na gradilište.

Svake godine se realizuju dva vrlo bitna programa, redovno održavanje i nekategorisani putevi. Rađeno je već u desetak pirotskih sela i poslovi su kvaltetno urađeni. Program redovnog održavanja je malo u zastoju , s obzirom da je izvođač radova angažovana na sanaciji regionalnih puteva, ali se očekuje da svi poslovi budu završeni u predviđenom roku.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker