Lokalna samouprava

Slaviša Svilarov: Dobro isplaniran budžet omogućio dobru realizaciju investicija

U Javnom preduzeću za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu ne kriju zadovoljstvo realizacijom usvojenih planova u pretposlednjem tromesečju ove godine. Direktor Preduzeća, Slaviša Svilarov, kaže da je pre svega zadovoljan što sredstva koja su planirana Budžetom Grada nisu smanjivana i to jasno govori da je, uprkos aktuelnoj situaciji koju je nametnula pandemija, budžet realno planiran što je omogućilo realizaciju planiranih investicija bez većih poteškoća.

“U trećem kvartalu godine smo realizovali nekoliko značajnih investicija. Završeno je uređenje trotoara u Ulici Lava Tolstoja i Ulici Mite Gage. Asfaltirana je manja ulica u Blatu, deo putnog pravca ka selu Vlasi i izgrađen je deo Lužničke ulice. To je sve u potpunosti završeno, a od redovnih aktivnosti nastavljeni su radovi u naselju Senjak gde se uređuje dvorište, a očekuje se stav investitora da li će se započeti investicije, verujem da hoće, uređenje leve strane trotoara i parkinga ispred stambenih zgrada u Ulici Predraga Boškovića i dvorišne površine u Ulici Kneza Miloša gde je u planu i vađenje stare cisterne za mazut koja nije u funkciji. U Krupcu su juče nastavljeni radovi posle radova koje je imalo JP “Vodovod i kanalizacija” . Želim da istaknem da je tokom leta u potpunosti realizovan program održavanja nekategorisanih puteva za šta je iz Budžeta grada izdvojeno osam miliona dinara. Radilo se u Velikom Suvodolu, Osmakovi, Malom i Velikom Jovanovcu, ka strelištu, nekoliko sokaka u Gnjilanu, Sukovu, Kumanovu i ovaj program je u potpunosti opravdao svoj cilj.

Program redovnog održavanja je u trećem kvartalu bio u malom zastoju zbog angažovanja izvođača na regionalnim putevima, ali očekujemo da dobar deo poslova završimo ove godine, a sobzirom da on traje do juna naredne godine verujem da ćemo ga u potpunosti realizovati” – izjavio je Slaviša Svilarov za Pirotske vesti.

Direktor Svilarov je istakao da je Prostorni plan Grada Pirota završen i posle predaje resornom ministarstvu očekuje se dobijanje saglasnosti. Što se tiče drugog planskog dokumenta, Plan generalne regulacije Zavojsko jezero, početkom novembra trebalo bi da bude na javnom uvidu, a početkom iduće godine i njegovo usvajanje.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker