Reportaža

Slatki ukusi Italije u pirotskom “Rekordu”

Povodom velikog jubileja – 80 godina postojanja poslastičarnice Rekord u Pirotu, vlasnici “Rekorda” osvežili su asortiman slatkiša vrhunskim italijanskim slatkišima, rađenim po italijanskoj tehnologiji od vrhunskih komponenti. Tim povodom ovih dana majstore – poslastičare “Rekorda” obučavala je poslastičar iz beogradske kompanije “Dolče Fredo”, generalnog uvoznika vrhunskih italijanskih komponenti za slatkiše Svetlana Simić. 

Kako je Pirotskim vestima kazao vlasnik “Rekorda” Elvir Šaćiri, pre ravno 80 godina u Pirot je sa Gore, Šar planine, došao njegov deda i otvorio poslastičaru koja i danas nosi naziv “Rekord”.

-Već četvrta generacija porodice Šaćiri radi ovaj posao. Započeo je deda, nastavio otac, zatim ja i brat, a sada uveliko rade naša deca a verujem da će njihova deca, odnosno naši unuci proslaviti i stogodišnjicu uspešnog poslovanja i rada. Ono čime se rukovodimo, a čemu su nas naučili naš otac i pre njega deda, jeste da poštujemo pre svega mušterije i da im uvek nudimo kvalitet. Mi to radimo sve vreme i to je tajna uspeha.  Tako smo preprošle i prošle godine po prvi put Piroćancima ponudili vrhunske italijanske sladolede, a ove godine, u čast velikog jubileja potpuno smo renovirali radionice najsavremenijim komorama i uređajima i od danas u svom asortimanu imamo još deset vrhunskih kolača, rađenih po italijanskoj tehnologiji. Tim povodom u Pirotu je boravila predstavnica beogradske kompanije “Dolče Fredo”- vrhunski poslastičar Svetlana Simić. Ona je vršila obuku naših poslastičara kako bi se u izradi kolača poštovali najstroži standardi vrhunskih italijanskih majstora za izradu kolača-kaže za Pirotske vesti Elvir Šaćiri.

Svetlana Simić kaže za Pirotske vesti da je po prvi put u Pirotu, da je oduševljena gradom, ali i onim što je videla u poslastičarnici “Rekord”. 

-Pozvana sam ovde da napravimo novu paletu kolača sa vrhunskim italijanskim sirovinama “Mek3” i “Irka” kako bi ljudima iz Pirota ponudili novu paletu ukusa koje do sada nisu imali prilike da probaju. U pitanju su kolači poput “Čokoladna bananica”, “Donatelo” sa kokosim i kikirikijem, “Plazma malina”, “Sweet kiss” – kombinacija ananas i jagodina”, ukupno ima desetak vrsta kolača. Iznenađena sam i Pirotom koji mi se mnogo dopao a posebno paletom kolača koje ovde imate i posebno odnosom cene i kvaliteta. Poređenja radi, kolače koje sada ovde možete da probate po ceni od 100 do 120 dinara u Beogradu se prodaju i po 400 dinara-kaže Simićeva za Pirotske vesti.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. Sta ova lupa Studiram u BG i cene kolaca su oko 250 din i to najskuplji u najskupljim kaficima a obicno su 100-150 din ima cak kafa i kolac 200 din.Nemojte verovati,oni se gadjaju cenama i hvale kao da je BG Solun.Ja sam se prevario sto sam otisao tamo da studiram gledam da se prebacim od sledece u Nis.Nis je zakon.Pogledajte Novu u BG nije doslo ni 2.000 ljudi oni nemaju dinar u dzepu a ne da placaju kolace 400 din.

  2. Ja sam naseo na price o BG,kao tamo je sve skupo,velike cene,velike plate a kod nas sve jeftino isto sto ova lupa.Nista bre neverujte.Tamo je lokal 20 kvadrata 150 eu u kojem god hoces delu grada a po centru ih ima najvise praznih,zatim stan za 150 eu takodje da biras.Sve gola sirotinja koja nista ne radi i samo ceka da dodjemo mi da iznajmimo stan kao studenti da oni zive od te bede.Ja ne mogu da verujem koliko sam se zeznuo,ama bas nikad nikad ne bih vise dosao u BG.Jos 4 meseca treba da izdrzim i prebacujem se za Nis sve sam sredio oko papira na faxu i da sam svoj na svome i u svojoj kuci.Nis uopste nije mali grad a posebno nije siromasan kako nas uce.Pogledajte NS.Oni u svoje ulazu i ne jebu BG ni 5 %.Ne veruju nista BG.Tako i mi trebamo jer oni bre lazu kad zinu.Jug Srbije je mediteran treba da se povezemo sa Grcima i trgujemo sa njima kao sto je nas narod sa juga uvek radio a ne sa BG koji dinar nema u dzepu bre.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker