Gradska hronika

Školarci uče o reciklaži, biodiverzitetu…

U OŠ „Sveti Sava“ iz Pirota trenutno se realizuje projekat pod nazivom Eko-paket. Projekat podrazumeva sakupljanje upotrebljene tetrapak ambalaže i organizovanje radionica za učenike u školi, gde oni prave različite predmete, a ujedno ih nastavnici edukuju na temu reciklaže.

Tema kreativnog konkursa je biodiverzitet ili biološka raznovrsnost. Učenici imaju zadatak da od upotrebljene tetrapak ambalaže predstave svoje omiljene biljke, životinje ili celovite ekosisteme sa svojim stanovnicima. Kroz ovu temu, uz usmeravanje mentora, nastavnici žele da se deca upoznaju sa pojmom biodiverzitet, sa biljnim i životinjskim svetom i sa potrebom očuvanja biološke raznovrsnosti.

Nakon završetka konkursa kompanija Tetra Pak i strukovno udruženje “Ambasadori održivog razvoja i životne sredine” nagrađuju najbolje Eko-škole i najkreativnije pojedince vrednim nagradama. I ove godine tri najbolje Eko-škole osvajaju nagrade u iznosu od 100.000,00 din., a najbolje pojedince nagrađujemo biciklama i sportskom opremom. Od početka sprovođenja projekta u Srbiji nagrađeno je 12 Eko-škola i preko 30 učenika i studenata. Među tim školama je I OŠ,,Sveti Sava“ sa osvojenom prvom nagradom i brojnim nagradama za decu i njihove mentore.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker