Lokalna samouprava

Situacija u Pirotu stabilna

Nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije u Pirotu, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je medijima da je situacija u Pirotu, povodom aktuelnih vremenskih prilika, zadovoljavajuća, putevi su u dobrom stanju, uredno je snabdevanje strujom, vodom, od 6. januara je na snazi i režim dvadesetčetvoročasne isporuke toplotne energije, a spremne su i ekipe koje mogu u slučaju pojave potrebe, hitno intervenišu na terenu ukoliko bude potrebe za tim.

-Sednicu Štaba sazvali smo iz preventivnih razloga, da vidimo kakva je koordinacija među članovima Štaba. Zaključak je da je stanje zadovoljavajuće, a Odeljenje za vanredne situacije ima nekoliko mobilnih ekipa u slučaju da je neophodno vanredno angažovanje u smislu spasavanja. Imamo i dovoljne zalihe mazuta, soli, mehanizacije-kazao je gradonačelnik Vasić.

U radu Štaba za vanredne situacije učestvuju, osim predstavnika lokalne samouprave i javih preduzeća, i predstavnici policije, vatrogasno-spasilačke brigade, predstavnici zdravestvenih institucija i svih drugih relevantnih organizacija, među kojima su i radio-amateri.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker