Gradska hronika

Širi se centralno gradsko jezgro, uskoro asfaltiranje dela Ulice Ćirila i Metodija i konekcija na Drugi ring

U toku su završni radovi i priprema za asfaltiranje preostalog dela Ulice Ćirila i Metodija čime će se ova ulica spojiti sa Drugim ringom i omogućiti dodatno rasterećenje saobraćaja u centralnom gradskom jezgru. 

Kako je ranije kazao gradonačelnik mr Vladan Vasić, vrednost radova je preko 30 miliona dinara a izvođač radova je firma Drumovi AD. Reč je o veoma važnoj saobraćajnici koja omogućuje širenje centralnog gradskog jezgra. U ovom delu će se graditi i nova zgrada Hitne pomoći, radiće se uređenje površina između zgrada, gradi se i nekoliko novih stambenih zgrada, a naredne godine, kako je najavio gradonačelnik Vasić, u ovom delu grada gradiće se i moderan kompleks Otvorenog bazena, za koga se uveliko izrađuje projektna dokumentacija.

Prva faza uredjenja i probijanje ove bulevarske ulice završena je prošle godine. Sam projekat podrazumeva probijanje trase kao i asfaltiranje kolovoza, izgradnju trotoara, postavljanje nove moderne javne rasvete, kao i postavljanje nove vodovodne i kanalizacione mreže.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker