Sport

“Sirene” učestvovale na dva republička takmičenja. Bronza za Dunju Stamenović!

U subotu i nedelju, 17. i 18. oktobra devojčice Kluba ritmičke gimnastike ,,SIRENE,, učestvovale su na dva Republička takmičenja u Beogradu.

U subotu, 17. oktobra održan je Turnir mladih, takmičenje individualnih vežbi u ritmičkoj gimnastici za talentovane devojčice 2009. i mlađe.

Na Turniru mladih do 2009. godišta naš Klub prestavile su dve takmičarke, Dunja Stamenović i Kristina Stoimenov. Nastupe su imale u vežbi bez rekvizita i sa vijačom i loptom.

Dunja Stamenović u vežbi vijačom zauzela je 3. mesto i osvojila bronzanu medalju dok je u višeboju zauzela 16. mesto. Kristina Stoimenov u vežbi loptom zauzela je 5. mesto, u višeboju 17. mesto. Učestvovalo je 11 klubova iz Srbije i ukupno 20 takmičarki. Samo učešće na ovom takmičenju predstavlja veliki uspeh i ocene koje su dobile u odnosu na prethodno takmičenje pokazatelj su da se dobro radi i da devojčece sve više napreduju, s obzirom da zbog pandemije praktično nisu ušle u salu pola godine, trenirajući na otvorenom i sada već hladnom vremenu na Omladinskom stadionu, iako to nisu odgovarajući uslovi za ovaj sport.

U nedelju, 18. oktobra održano je Prvenstveno Srbije individualnih vežbi C programa. Klub ritmičke gimnastike ,,SIRENE“ predstavile su dve takmičarke. Neda Stamenović u kategoriji mlađih pionirki 2013.god. zauzela je 6. mesto dok je Nevena Bošković u kategoriji kadetkinja 2008. god. zauzela u vežbi obručem 15. mesto i u višeboju 22. mesto. Učestvovalo je 25 klubova iz Srbije i blizu 170 takmičarki. Naše devojčice su imale dobre nastupe i predstavile se na svoj najbolji način, izjavila je Pirotskim vestima trener Jelica Rančić Veljković

.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker