Gradska hronika

Silvija Nešić – Izuzetna energija i motivisanost u radu sa mladima na polju rodne ravnopravnosti

Prestižnu nagradu – Godišnje priznanje za doprinos unapređenju položaja mladih iz perspektive rodne ravnopravnosti, koju prvi put ove godine dodeljuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, dobila je naša sugrađanka, Silvija Nešić. Kako je kazala Pirotskim vestima veliku zahvalnost duguje UN Women Serbia, organizaciji koja je prepoznala značaj njenog rada, ali i svim ženama koje su je podržale, motivisale, a posebno majci Radmili. Upravo zato, nagrada koju je dobila je nagrada svih koji su bili na putu unapređenja položaja mladih iz perspektive rodne ravnopravnosti, kaže Nešićeva.

Silvija Nešić - stara planina Rosomačko ždrelo

“Mene su prepoznali kao osobu koja je doprinela položaju mladih kada je reč o rodnoj ravnopravnosti. To je za mene dokaz da sam na pravom putu, putu da motivišem mlade ljude da rade ono što vole. Mislim da je najznačajniji taj rad u nevladinom sektoru, ta ideja koju smo pokrenuli u sprečavanju dečjih brakova, kada je romska zajednica u pitanju, jeste jedan od mojih najvećih rezultata. Veliki broj devojčica smo usmerili ka obrazovanju koje će kasnije omogućiti zapošljavanje. Motivacija u tom nekom aktivističkom svetu mislim da je nešto najznačajnije za dobijanje ovakve nagrade”- kaže, pored ostalog, Silvija Nešić.

Ona je još istakla da je sada aktuelna Koalicija za sprečavanje dečjih brakova u okviru koje postoje različite aktivnosti. Rad je i dalje usmeren ka cilju da se što više romskih devojčica školuje i kasnije zapošljava. Pored toga njeni planovi se zasnivaju na radu sa mladima, kako bi se pokrenule neke nove ideje.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker