Lokalna samouprava

Sicilija: Pirotski poljoprivrednici posetili farme ovaca, krava, pogodne za preradu mleka

Pirotski poljoprivrednici danas su tokom svog boravka na stručnom usavršavanju u Italiji, na Siciliji obišli farme ovaca, krava, kao i pogone za preradu mleka. Posebno interesantna bila je poseta jednom agro-turističkom kompleksu, velikom domaćinstvu koje poseduje motel, a za svoje goste priprema kompletnu hranu na svojim farmama krava i  na svojim organskim farmama povrća. 

Sicilija

 

Slavica Mijatov, iz sela Gnjilan kod Pirota ima porodičnu farmu sa 54 krava. 

-Veoma mi je drago što smo posetili farmu iste veličine na Siciliji i upoznali se sa svim detaljima. Zahvalila bi se opštini što je omogućila ovako predivnu posetu gde smo mnogo toga videli poučnog. Danas smo u poseti farmi krava. Tu sam videla nešto što ću primeniti i u svom domaćinstvu, izmuzište, hranidbeni deo, nešto ću sigurno promeniti u svom domaćistvu, a što sam mogla ovde da vidim-kazala je Slavica za Pirotske vesti.

 

Valentina Manić iz sela Suvodol kazala je Pirotskim vestima da je poseta bila veoma poučna.

-Mi posedujemo farmu sa više od dvadeset krava. Poseta Italiji je zaista bila vrlo interesantna, za svakoga je bilo ponešto i verujem da ćemo svi mi nešto od brojnih novina koje smo videli ovde primeniti i u Pirotu i unaprediti svoja poljoprivredna gazdinstva-kazala je Manićeva.

Poseta grupe od skoro pedeset poljoprivrednika – registrovanih poljoprivrednih proizvođača iz Pirota organizuje se svake godine zahvaljujući podršci Fonda za razvoj poljoprivrede i Grada Pirota.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker