Gradska hronika

Šetnja dobrote Tigar tyresa donela milion dinara donacije Predškolskoj ustanovi za novo igralište

Danas su hiljade Piroćanaca učestvovale u Porodičnom danu zdravlja i bezbednosti. Posebno uspešna bila je Šetnja dobrote u okviru koje je su se brojni naši humani sugrađani hodanjem ili vožnjom bicikala borili da iznos donacije kompanije Tigar tyres Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj” bude što veći. Na kraju je direktorki PU “Čika Jova Zmaj” Milki Colić, direktor pirotske kompanije Igor Zemit predao ček na milion dinara prikupljenih u okviru akcije Šetnja dobrote. Ova donacija će mnogo značiti pirotskoj predškolskoj ustanovi jer će omogućiti izgradnju novog modernog igrališta za dva pirotska vrtića u centru grada u kome će uživati na stotine mališana. Naši sugrađani mogli su i da provere svoje zdravlje, ali i da probaju simulator sudara, prošetaju “pijanom sobom” i na taj način steknu pravu sliku o važnosti bezbednosti u saobraćaju.  Posebno atraktivna bila je pokazna vežba vađenja povređenog iz automobila nakon saobraćajne nezgode koju su održali pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade iz Pirota. O zdravim stilovima života govorio je doktor sportske medicine – popularni Dr Feelgood. 

Manifestaciju su otvorili vožnjom trenažnih bicikala direktor Tigar tyresa Igor Zemit, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, direktor zadužen za bezbednost u kompaniji Pjotr Sokol i direktor ljudskih resursa Zoran Kostić.

Igor Zemit, direktor Tigar tyresa

 

Direktor Zemit: Bezbednost, briga o zdravlju i zaštiti životne sredine osnovni elementi poslovanja Tigar tyresa

Igor Zemit, direktor Kompanije kazao je da je Tigar tajers proizvođač pneumatika, koji je sam po sebi osnovni element za bezbednost automobila. 

-Bezbednost je izuzetno važna za nas i više od 3.000 ljudi proizvodi pneumatike i posvećena je da pneumatik bude bezbedan za naše kupce. Mi smo kompanija koja proizvodi najpre bezbedan proizvod, ali mi brinemo o ljudima koji proizvode taj bezbedan pneumatik i brinemo o životnoj sredini i okruženju. Te naše vrednosti – bezbednost, briga o zdravlju i zaštiti životne sredine su od velike važnosti ne samo za našu fabriku već i za lokalnu zajednicu. Zato smo “napustili” fabriku, da pričamo sa ljudima, govorimo o bezbednosti, zdravim stilovima života, dobrobiti-kazao je direktor Zemit.

Gradonačelnik Vasić: Zdrave stilove života treba da negujemo svi mi svaki dan

-Želim da izrazim zadovoljstvo u ime Grada Pirota što se jedina velika kompanija od koje nesumnjivo zavisi dosta toga u Pirotu pridružila zdravom stilu i načinu života i što to neguje i van svojih fabričkih krugova. Zdrave stilove života treba da negujemo svi mi svaki dan. Da istražimo teritoriju našeg grada koja obiluje prirodnim lepotama na svakom koraku. Stara planina je velika, ima dosta izletišta, reka, naravno Kej je tu pri ruci, budite zdravi, šetajte, uživajte sa porodicom-poručio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Milena Tošić: Velika zahvalnost partnerima Tigar tyresa

Direktorka Sektora podrške Milena Tošić kazala je novinarima da je u organizaciji ove manifestacije učestvovao veliki broj partnera kompanije Tigar tyres. 

-Tu su sve osnovne škole koje su radile lepe projekte iz ekologije, zatim Dom zdravlja sa čitavom ekipom lekara i sestara koja vrši osnovne zdravstvene preglede, zatim naš partner Uniqua osiguranje koja je vršila besplatne 3D preglede srca, zatim videli ste izvanrednu vežbu Centra za vanredne situacije, Securitasa i obezbeđenja Tigra AD gde su nam pokazali kako se treba ponašati u opasnim situacijama, kako ukazati prvu pomoć i tako dalje. Posebno hvala Gradu i gradskim javnim preduzećima koja su nam pomogla u organizaciji manifestacije, zatim Sportskom centru i Sportskoj hali “Kej” i sportskim klubovima koji su vršili simpatičen demonstracije-kazala je Tošićeva.

Atraktivne su bili i štandovi Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije gde su vršene realne simulacije prevrtanja automobila kao i Centra NAVAK gde su građani mogli da vide kako izgleda direktan sudar i sa kakvim silama se susrećemo prilikom sudara na minimalnim brzinama.

Zoran Kostić: Cilj nam je da nam zaposleni budu zdravi i što zadovoljniji

Direktor Sektora za ljudske resurse Zoran Kostić kazao je da je ove godine preko 2.800 zaposlenih i 800 članova porodica osigurano programom dodatnog zdravstvenog osigurana zahvaljujući saradnji Tigar tyresa i UNIQA osiguranja. 

Zoran Kostić, direktor Sektora ljudskih resursa

-Prepoznali smo potrebu da radimo na poboljšanju zdravstvenog stanja naših zaposlenih. Osim pomenutog dodatnog zdravstvenog osiguranja, radimo i na preventivi pa tako već dve godine imamo saradnju sa Sportskim centrom u okviru koje našim zaposlenima omogućavamo korišćenje Zatvorenog bazena zatim teretane, velnes centra i drugih programa. Zatim, formiran je jedan tim koji će se baviti dobrobiti naše kompanije kroz programe obuka vezano za način ishrane i povećanje fizičke aktivnosti. Konačan cilj nam je da nam zaposleni budu zdravi i što zadovoljniji-istakao je Kostić.

Pjotr Sokol: Na mnogo načina vodimo računa o bezbednosti zaposlenih

Direktor Sektora bezbednosti Pjotr Sokol kazao je novinarima da Tigar tyres na mnogo načina vodi računa o bezbednosti.

-Najpre tu je preventivno posmatranje operatera kako oni rade na svom radnom mestu i da li su bezbedni. Svaki menadžer u svom planu ima veliki broj tih posmatranja, stalno je u pogonu da može da upozori operatere. Takođe, postoji konstantni trening za menadžere samo za bezbednost da bi oni to mogli da prenesu na zaposlene. Pokrenuli smo program održive bezbednosti i imamo mrežu operatera koji su korespondenti za bezbednost jer upravo oni najbolje prenesu poruke svojim kolegama koje su vezane za bezbednost-kazao je Sokol.

Na kraju manifestacije direktor Zemit je dodelio ček na milion dinara direktorki Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj Milki Colić. Direktorka Colić je, zahvaljujući se na vrednoj donaciji, kazala da će ova značajna suma omogućiti izgradnju dečjeg igrališta za potrebe stotine mališana koji borave u vrtićima Lane i Bambi, u centru grada. 

-Ovaj gest kompanije Tigar tyres će mnogo značiti mališanima iz dva pirotska vrtića Lane i Bambi, koji praktično dele isto dvorište. Mališani će dobiti moderno i prostrano igralište kako bi mogli da uživaju u igri tokom boravka u našim vrtićima-kazala je direktorka Colić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker