Gradska hronika

Šetnja dobrote: Šetaj sa porodicom za svoj grad

                                  

Pirot,  25. septembar 2018. Pod sloganom Da je svaki dan zdrav i bezbedan, kompanija Tigar Tyres po četvrti put organizuje Porodični dan zdravlja i bezbednosti.

Imajući u vidu uspeh manifestacije prethodnih godina i veliko interesovanje, Tigar Tyres ove godine zajedno s partnerima organizuje događaj otvoren za sve zainteresovane sugrađane:

u subotu, 29. septembra u periodu od 10 do 15h,

u Sportskoj hali Kej, na okolnim terenima i na samom Keju.

Porodični dan zdravlja i bezbednosti promoviše bezbednost u saobraćaju, bezbedne i zdrave stilove života, uključujući i značaj preventivnih zdravstvenih pregleda, kao i brigu o zaštiti životne sredine koju treba razvijati kod najmlađih uzrasta.

Prema rečima Milene Tošić, direktora servisnih grupa Jedna od centralnih aktivnosti je Šetnja dobrote.

Šetnja dobrote ima za cilj da podstakne humanost i solidarnost kod zaposlenih u kompaniji i kod žitelja Pirota. Naime, Tigar Tyres, koji godinama unazad realizuje projekat podrške lokalnoj zajednici Growing together će za svaki pređeni kilometar u Šetnji dobrote donirati sredstva u humanitarne svrhe. Za Šetnju se već prijavilo 1.500 dobrovoljaca koji će sa svojim porodicama šetati Kejom – za svoj Grad. Na ovaj način, promovišući zdrave stilove života dodatno ćemo donirati milion dinara za rekonstrukciju jednog dečijeg igrališta.

Moderatori događaja su sportski komentatori Miljan Milićević i Ivan Tešanović, a jedan od gostiju je, zahvaljujućidugogodišnjem partneru – UNIQA osiguranju i dr Filgud.

Inače, aktivno učešće u Porodičnom danu zdravlja i bezbednosti 2018. imaju brojni partneri Tigar Tyres-a: Gradska uprava Pirot, Sportski centar Pirot, Hala Kej, Agencija za bezbednost saobraćaja, NAVAK, Vatrogasno-spasilačka četa Odeljenja za vanredne situacije MUP Pirot, Securitas, Vatrogasna jedinica Tigar Obezbeđenje, Dom zdravlja, Hitna pomoć, Gimnastički klub Soko 010, Kik boks klub Crna kobra, 8. Septembar, Vuk Karadžić, ŠOSO Mladost, Despot Stefan Lazarević u Babušnici, Srednje stručna škola Babušnica, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i JP Komunalac.

Služba za komunikacije

Tigar Tyres

 

 

PROGRAM I SATNICA

Program Porodičnog dana zdravlja i bezbednosti po zonama

Zona bezbednosti

U saradnji s Agencijom za bezbednost u saobraćaju i NAVAK-om na tzv. simulatorima vožnje  u bezbednim uslovima biće organizovana simulacija prevrtanja vozila i čeonog sudara, a mladi će moći da se u tzv.“Pijanoj sobi“ uvere kako usporeni refleksi u pripitom stanju predstavljaju ogroman rizik po bezbednost.

U hali Kej biće promovisan Program održive bezbednosti koji od prošle godine primenjuje Tigar Tyres u nastojanju da se unaprede različiti aspekti bezbednosti u fabrici.

Najmlađi posetioci će učestvovali u radionicama na temu bezbednog ponašanja u saobraćaju, koje Tigar Tyres realizuje zajedno sa Gradom.

Posetioci će biti u prilici da u virtulenim uslovima gase požar ili da posmatraju kako Vatrogasno-spasilačka četa izvlači povređene iz automobila.

Zona zdravlja

Besplatnu proveru zdravlja organizuje brojna ekipa Doma zdravlja, gde će svi zainteresovani moći da proverie svoju krvnu sliku i urade brojne preglede, dok će ekipa Hitne pomoći pokazati kako da reagujemo da bismo spasili život onima koji su ugroženi u našem okruženju.

Želeći da ukaže na značaj prevencije, jedan od naših partnera – UNIQA osiguranje, obezbeđuje besplatan kardio-sken, inovativan vid dijagnostike koji za svega dva minuta izrađuje kompletan 3D portret srca. Zaineresovani će moći da besplatno i pouzdano saznaju procenat masti, vode, koštane i mišićne mase u telu, i odrede metaboličku starost organizma.

Za najmlađe, UNIQA priprema radionice zdravog kuvanja, razgibavanje i mozgalice sa doktorom Filgudom.

Zelena zona

U Ekološkom kutku škole će predstavljati svoje ekološke projekte, a posetioci će glasanjem opredeliti koja će tri najbolja projekta Tigar Tyres podržati.

Zona zabave

Od oslikavanja lica, pa do kaleidoskopa i reaktora, preko zumba plesa i salse sa Kik boks klubom „Crna kobra“, preko takmičenje na poligonima i naravno – nagrada za najbolje!

Mališani će se  dobro zabaviti u Dečijoj zoni, gde će moći da pokažu svoj talenat i kreativnost, dok će članovi Gimnastičkog kluba „Soko 010“ pokazati svoju spretnost. Učesnici Šetnje dobrote će se zagrevati uz zumbu i ostale plesove. Zainteresovani za zdrav i dobar izgled će uz pomoć stručnjaka iz Sportske hale Kej moći da vežbaju u teretani i takođe da provere Body Mass Index.

Šetnja dobrote

Manifestacija ima i humanitarni karakter kroz Šetnju dobrote za koju je prijavljeno 1500 sugrađana. Ideja je da za svaki pređeni kilometar kompanija Tigar Tyres uplati sredstva u humanitarne svrhe. Na ovaj način prikupićemo milion dinara i učiniti nešto dobro za najmlađe, za budućnost našeg grada.

Volonterizam

Posebno je značajno to što će i ovaj Porodični dan bezbednosti  proteći u znaku volontarizma. Tako će o organizaciji brinuti 160 volontera iz kompanije Tigar Tyres i 120 volontera iz lokalne zajednice.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker