Gradska hronika

Šesti po redu Porodični dan zdravlja i bezbednosti Tigar Tyres-a rekordno posećen

Pirot, 25. jun 2022: Posle dvogodišnje pauze zbog Covid pandemije, fabrika Tigar Tyres je ponovo otvorila svoje kapije za posetioce jedinstvenog događaja koji se tradicionalno organizuje u slavu bezbednosti, promocije zdravih stilova života i u cilju unapređenja ekološke svesti.

Zaposleni i članovi njihovih porodica, gosti i partneri kompanije pozvani su da se priključe zanimljivim, interaktivnim sadržajima sa ciljem da se svi zajedno pokrenu i nauče više o bezbednosti, zdravim stilovima života i eko mobilnosti.
Posetiocima je predstavljen proizvodni program fabrike kroz atraktivnu mini-izložbu automobila, počev od najnovijih modela putničkih vozila, do old-timer-a i motora za koje više od 4.000 zaposlenih u bezbednim uslovima proizvode gume, ujedinjeni u Koaliciju za bezbednost.


Uz instrukcije eksperata iz Agencije za bezbednost u saobraćaju mladi su mogli da dožive iskustvo bezbedne vožnje, kao i da naslute moguće posledice – čeonog sudara i kočenja. Takođe su bili u prilici da prepoznaju bezbednosne rizike, korišćenjem virtualne realnosti, kao i da prijave sebe ili svoje prijatelje za razvoj karijere u Tigar Tyres-u.
Najmlađi su uživali u Uniqa letnjem bioskopu, porodičnim igrama, vožnji segway-a i učili se streličarstvu i bezbednom planinarenju na veštačkoj steni.


U obilazak fabrike uključilo se više od 2.000 prisutnih, koji su mogli da upoznaju čitav proces izrade guma, a mališani zaposlenih – mesto na kojem rade njihovi roditelji.
Događaj je bio i prilika da kompanija predstavi projekat podrške lokalnoj zajednici Growing together, koji ove godine obeležava desetogodišnjicu, kroz izložbu fotografija na kojima je ilustrovano kako je Tigar Tyres svih ovih godina posvećen razvoju obrazovanja, zdravstva i bezbednosti u saobraćaju u Pirotu.
Oko 1000 sugrađana je proverilo svoje zdravlje, zahvaljujući lekarima Doma zdravlja i Opše bolnice Pirot, mogli su da se uključe u program odvikavanja od cigareta, uz podršku Zavoda za javno zdravlje, da savladaju veštine pružanja prve pomoći, zajedno sa lekarima iz Hitne pomoći, da nauče strategije za borbu protiv stresa, uz pomoć EAP -a, Programa podrške zaposlenima i vežbaju jogu za kancelariju ili zumbu, odnosno nauče da praktikuju zdrave stilove života.
Oko 300 volontera iz Tigar Tyres-a i partnerskih organizacija darivalo je svoje vreme i posvećenost da događaj protekne u prijatnoj atmosferi, a 50-oro zaposlenih je od kompanije dobilo bicikl u cilju promocije ekoloških načina transporta.
Pored svega ovoga, kroz predstavljanja Politike Michelin grupe zasnovane na 3P, najboljem balansu između Ljudi (People), Planet i Profit, posetioci su bili u prilici da se upoznaju i sa načinima na koje kompanija zbrinjava svoj otpad u skladu sa politikom Grupe da do 2050. bude 0 otpada na deponiji, i da za 50 % bude smanjena emisija CO2.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker