Sport

Šest medalja za pirotske džudiste na Prvenstvu centralne Srbije – Sedam plasmana na Prvenstvo Države

Mia Nikolić osvojila je zlatnu medalju, Tara Krstić srebrnu, a Katarina Nacić, Staša Rakić, Teodora Petrović, Nikola Đurov bronzana odličja, na Prvenstvu centralne Srbije za mlađe devojčice i dečake (rođeni 2011. i 2012. godine), koje je danas 24.09.2023. godine održano u Nišu.

Na osnovu pravilnika i kvota, sedmoro takmičara kvalifikovalo se za Prvenstvo Države koje će sledećeg vikenda biti održano u Beogradu.
„Ovaj sjajan rezultat je samo potvrda dobrih priprema i velikog zalaganja naših mladih džudista. Za mene je veliko zadovoljstvo to što su svi takmičari danas pokazali odličnu borbenost i poznavanje tehnika. Od desetoro džudista, sedmoro je izborilo plasman na Prvenstvo Srbije. Mia Nikolić bila je apsolutno ubedljiva u svojoj kategoriji i time samo potvrdila odličnu formu. Uz malo sreće, možemo da se nadamo dobrom rezultatu na Prvenstvu Države. Imali smo i nesreću da je žreb „odlučio“ da se dvojica odličnih takmičara, Vuk Tošić i Marko Nikolić sastanu već u prvom kolu. Vuk je osvojio peto mesto i plasirao se na Prvenstvo.
Takmičari koji su izborili plasman na Prvenstvo Države, koje će u subotu biti održano u Beogradu, dokazali su da pripadaju vrhu srpskog džudoa, jer na Prvenstvu učestvuje samo 16 najboljih“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.


Na Prvenstvu centralne Srbije za mlađe devojčice i dečake učestvovalo je 130 džudista iz 28 srpskih klubova. Pirotski džudisti bili su treći u generalnom plasmanu.
Takmičare već narednog vikenda očekuju novi sportski izazovi. Sedmoro njih nastupiće u subotu na Prvenstvu Države, a još desetak džudista u nedelju učestvuje na međunarodnom turniru u Boru.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker