Politika

Šešelj u Pirotu: U potpunosti sam demantovao tezu da se u Srebrenici desio genocid

Lider SRS Vojislav Šešelj večeras je u holu Doma kulture promovisao svoju najnoviju knjigu, kojom je, kako je kazao, potpuno demantovao tezu da se u Srebrenici desio genocid.

-Na ovoj knjizi sam dugo radio. Cilj mi je bio da preispitam tezu da se u Srebrenici desio genocid. Ustanovio sam da je ta teza potpuno promašena, da ne počiva na činjenicama i u potpunosti sam je demantovao. Naveo sam ogroman broj dokumenata, proučio ogromnu literaturu i to je rezultat mog vrlo napornog rada. Dokumenta iz kojih se vidi da je muslimanski sud u Srebreniku doneo veliki broj presuda odnosno rešenja o promeni datuma i mesta smrti za poginule i umrle muslimane kako bi se lažno prikazalo da su umrli u julu 1995. godine i bili stavljeni na spisak navodnih žrtava Srebrenice. Zatim dokument holandskog Instituta za ratnu dokumentaciju, napisan na 3.600 gusto složenih strana. Ja sam na više od 100 strana drugog toma knjige obradio taj holandski izveštaj. Oni iznose podatak da je specijalna jedinica engleskog SAS-a bila na području Srebrenice bila sve dane kada su se dešavala streljanja. Jedinica je bila smeštena  u Potočarima u bazi holadnskog bataljona UNPROFOR-a. Ujutru su izlazili na teren, uveče se vraćali blatnjavi, tamo su prali uniforme, čistili oružje. Holandski Institut je to objavio i vrlo su objektivan izveštaj napravili, moram to da pomenem-kazao je Šešelj.

seselj

Govoreći o predstojećim izborima Šešelj je kazao da će SRS nastojati da na predstojećim izborima postigne što je moguće bolji rezultat kako bi imali što veći broj poslanika u parlamentu, gde su, kako kaže, jedina prava i najargumentovanija opoziciona stranka.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker