Lokalna samouprava

Senjak i Mesna zajednica “8. septembar” postaće jedan od najlepših delova grada

Večeras su u aneksu Zatvorenog bazena otvorene prostorije MZ “8. septembar”. Zahvaljujući prostorijama, koje jedna od najvećih mesnih zajednica u gradu nikada nije imala, meštani ovog dela grada dobiće mogućnost da se redovno sastaju, diskutuju i rešavaju probleme u saradnji sa svojom Mesnom zajednicom i rukovodstvom Grada, rečeno je na otvaranju. Gradonačelnik Vasić najavio je da će u ovom delu grada graditi adrenalin park, a u planu je izrada projektne dokumentacije za izgradnju velikog parka na prostoru preko puta Zatvorenog bazena. U ovom delu grada izgrađeni su poslednjih godina brojni kapitalni objekti poput Zatvorenog bazena, Energane, mini pič terena, a izgrađen je i veliki broj stambenih zgrada. 

Prostorije su svečano otvorili gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i mladi i perspektivni predsednik MZ “8. septembar” Aleksa Ćirić.

-Ovo je jedna od mesnih zajednica koja se najbrže razvijala u proteklom periodu. Tu je Kej koji je potpuno renoviran, izgrađena je nova energana, Zatvoreni bazen, izgrađeno je mnogo novih zgrada pa je ovo jedna od atraktivnijih delova grada. Svuda gde smo mi kao lokalna samouprava investirali, tu je grad napredovao-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da će uskoro u okolini Zatvorenog bazena biti izgrađen adrenalin park, a planira se uređenje i za sređivanje velike površine preko puta Zatvorenog bazena, gde će se krenuti u izradu projektne dokumentacije za izgradnju jednog velikog parka, koji će potpuno promeniti fizionomiju ovog dela grada, zaključio je gradonačelnik Vasić.

senjak

Predsednik MZ “8. septembar” Aleksa Ćirić kazao je da ova mesna zajednica nikada nije imala svoje prostorije i da će sada moći mnogo lakše i efikasnije da funkcioniše, a sve u interesu građana ovog dela grada.

-Zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku dobili smo prostorije koja će mnogo značiti za građane i za Savet MZ, umnogome će olakšati rad Saveta, a služiće i za funkcionisanje FK “Senjak” i mnoge druge potrebe-kazao je Ćirić.

senjak

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker