Babušnica

Seminar za nevladine organizacije iz Babušnice i Bele Palanke

Danas i sutra, u Babušnici, u organizaciji ŽEC “Lužničke rukotvorine”, a u okviru projekta finansiranog od strane EU – “Zajedno za starije”, održava se seminar za nevladine organizacije sa područja opština Babušnica i Bela Palanka.

Dubravka Velat, trenerica koja zajedno sa koleginicom Snežanom Stojanović drži trening, kazala je da je tema seminara – analiza javnih politika, odnosno unapređenje znanja i veština članova lokalnih udruženja o tome šta su to lokalne politike, koji su tu problemi, kako da sarađuju sa lokalnom samoupravom, a sve to u vezi sa položajem, situacijom i problemima ranjivih grupa u ove dve opštine.

Karolina Stamenković, iz ŽEC “Lužničke rukotvorine, kaže da je realizacija projekta finansiranog od strane EU, “Zajedno za stare”, počela 1. januara 2023. godine i trajaće do 31. decembra 2024. godine.

-Jedna od aktivnosti je i današnji seminar, koji će, nadamo se, biti od koristi svim prisutnim nevladinim organizacijama, a ima ih 12 ukupno. U okviru projekta realizovali smo niz aktivnosti, nabavili smo pakete za naše korisnike, 1. maja je počela usluga pomoći u kući za 40 korisnika na području opština Babušnica i Bela Palanka, a očekuju nas brojne aktivnosti-kazala je Stamenkovićeva.

Ivica Durmišević, iz UG Đurđevdan iz Bele Palanke, kazao je da je reč o značajnom projektu koga zajednički realizuju Lužničke rukotvorine i Đurđevdan.

-Projekat je finansiran od strane EU i koncentrisan je pre svega na starije osobe koji su u stanju socijalne potrebe. Projekat se realizuje u nekoliko sela u Babušnici i Beloj Palanci i cilj nam je da na ekonomskom, socijalnom, psihološkom, medicinskom planu pomognemo starim i iznemoglim licima-kazao je Durmišević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker