Lokalna samouprava

Šef Delegacije EU u poseti Pirotu

Nj.E. Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, 10. i 11. jula 2018. posetiće Pirot.

Tokom prvog dana posete ambasador će se sastati sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom Pirota, posetiće Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“, nakon čega će imati sastanak sa gostujućim policijskim službenicima iz zemalja Evropske unije, koji u okviru Podrške Evropske unije upravljanju granicom učestvuju u zajedničkim patrolama na istočnoj granici Srbije.

Drugog dana posete, 11. jula 2018 od 10:15 sati, ambasador Fabrici će posetiti Regionalni centar Granične policije na granici Srbije i Bugarske, gde će se sresti sa generalom Policije Milenkom Božovićem, načelnikom Uprave granične policije. Podrška Evropske unije upravljanju granicom, osim gostujućih policijskih službenika, obuhvata i nabavkuspecijalizovane opreme za nadzor granice, kao što su sofisticirani dronovi, endoskopske i termovizijske kamere, terenska vozila, komunikacioni uređaji, čitači putnih isprava, specijalizovani dvogledi….

Od 11:30 sati planirana je poseta Prihvatnom centru za migrante i izbeglice u Pirotu. Podrška Evropske unije u ovom Centru, kao i u ostalim prihvatnim i centrima za azil, obuhvata obezbeđivanje uslova za adekvatan smeštaj, ishranu, pristup zdravstvenoj nezi, zaštitu migranata, a posebno ranjiivih kategorija kao što su žene i deca.

Nakon Prihvatnog centra, od 12:20 sati, ambasador će posetiti Momčilovu tvrđavu, čija je rekonstrukcija u toku sredstvima Evropske unije i Grada Pirota. Nakon završetka rekonstrukcije očekuje se povećan broj turista u ovom kraju, kao i nove mogućnosti za razvoj lokalne ekonomije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker