Gradska hronika

Šef delegacije EU Sem Fabrici probao pirotski kačkavalj – svi oduševljeni kvalitetom

Sem Fabrici na štandu Mlekarske škole

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota imala je veoma zapaženo učešće na ovogodišnjem 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Sajam je održan od 15-21. maja. To je najveći i najstariji poljoprivredni sajam u jugoistočnoj Evropi. Ove godine zemlja prijatelj je bila Francuska, a Mlekarska škola se našla uz rame preko 1500 izlagača iz preko 30 zemalja sa svih kontinenta: Indije, Italije, Austrije, Kine, Izraela, Španije, Tunisa i dr. Među brojnim delegacijama i gostima koji su probali i oduševili se kvalitetom pirotskog kačkavalja je i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, koji se interesovao i za kompletan proces izrade pirotskog kačkavalja. 

Mlekarska škola se predstavila svojim poznatim proizvodom sa zaštićenim geografskim poreklom „Pirotski kačkavalj od kravljeg mleka“, ali i sa svojim ostalim proizvodnim asortimanom. Pored posetioca sajma i samih izlagača priliku da se na licu mesta upoznaju sa postupkom proizvodnje i degustacijom poznatog brenda „Pirotski kačkavalj“ imali su i predstavnici raznih delegacija, domaćih i stranih. Među ostalima i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, delegacija EU za IPARD program, pomoćnici ministra poljoprivrede Srbije i Albanije obišli su Sajam poljoprivrede. Svoje veliko zadovoljstvo kvalitetom proizvoda Mlekarske škole nisu mogli da sakriju i poželeli su im puno uspeha u daljem radu.


Ovo je bila izuzetna prilika za razmenu iskustava sa proizvođačima širom planete, upoznavanje sa najnovijim tehnološkim dostignućima, ali i prilika da se vidi na kom mestu se trenutno nalaze proizvodi poznate škole. Kao dokaz kvaliteta rada Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ su i dve medalje koje su predstavnici Mlekarske škole doneli u Pirot: zlatna medalja za kvalitet pirotskog kačkavalja od kravljeg mleka i srebrna medalja za kvalitet kačkavalja mešanca. Inače, štand Mlekarske škole je bio jedan od najposećenijih na sajmu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker