Lokalna samouprava

Sednicu Skupštine grada obeležila rasprava o rebalansu budžeta

Sednica Skupštine grada Pirota, održana u sali Doma kulture u skladu sa preporukama o sprečavanju širenja covida 19, protekla je u znaku diskusije o rebalansu budžeta. Odbornici su većinom glasova, 41 za i 5 protiv, usvojili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Pirota za 2021. godinu. O ostalim temama, preovladavale su odluke iz oblasti poreske i komunalne politike, posle obrazloženja izvestilaca niko od odbornika nije diskutovao, a prihvaćene su većinom glasova.

Posle korekcije prihoda i primanja budžet grada Pirota uvećan je za oko 146 miliona dinara, od toga 110 miliona dinara su namenski republički transferi za realizaciju započetih projekata. Preostali deo novca, oko 40 miliona dinara raspodeljen je budžetskim korisnicima koji su tražili prenamenu sredstava, a deo para opredeljen je za kupovinu Hotela “Stadion” i radove na putnoj infrastrukturi. Devetomesečni izveštaj o realizaciji budžeta prihvaćen je bez primedbi, a prema rečima izvestioca, načelnice za privredu i finansije, Ivane Malinović, realizacija je veoma dobra.

Šef odborničke grupe “Najbolje za Pirot”, dr Žarko Todorović, smatra da rebalans budžeta nije dobro urađen, a najviše primedbi imao je na odluku što je deo novca opredeljen za, eventualnu, kupovinu Hotela “Stadion”. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, detaljno je obrazložio pojedine odluke koje se predlažu odbornicima na usvajanje, jer, kako je rekao, vodi se računa o prioritetnim stvarima i uštedama para poreskih obveznika, što je i numerički obrazložio.

Predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević, ocenjuje sednicu kao vrlo efikasnu i održanu na demokratski način. Jedna od najzanimljivijih tačaka bio je treći rebalans budžeta u ovoj godini. Bilo je dosta diskusija, a posebno je naglasila diskusiju gradonačelnika, Vladana Vasića, koji je na argumentovan način govorio o svim primedbama, s obzirom da ima jasnu viziju grada Pirota i ide ispred svog vremena.

Na današnjoj sednici, većinom glasova odbornika, dosadašnji direktor Turističke organizacije Pirot, Bratislav Zlatkov, imenovan je za direktora i u narednom, trećem, mandatu.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker