Sport

Sedam medalja za pirotske džudiste na međunarodnom turniru u Nišu

Mia Nikolić, Sara Rakić, Ognjen Veljić i Vuk Tošić osvojili su srebrne, a Marko Nikolić, Luka Golubović i Janko Potić bronzane medalje na međunarodnom turniru «Nenad Cvetković Cvele» koji je danas održan u Nišu. Džudo klub «Ipon 010» na ovom prestižnom turniru predstavljalo je 16 takmičara uzrasta od 9 do 14 godina i treneri Danilo Drašković i Marko Cenić.


«Sedam medalja u tako jakoj konkurenciji je odličan rezultat, ali nisam potpuno zadovoljan nastupom naših džudista. Većina nije poslušala savete i nije primenila ono što smo učili na treninzima. Jesmo osvojili sedam medalja, ali smo isto toliko i izgubili u borbi za treće mesto. Osvajači srebrnih medalja su bili odlični, a dobar debi na borilištu imala je Aleksija Stanković. U svakom slučaju iz svih pobeda i poraza izvući ćemo pouke i pažljivo analizirati borbe svih džudista. Sezona je tek počela i ima vremena da se isprave sve greške. Svima predstoje naporni treninzi», rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba Ipon 010, neposredno po završetku turnira.

-Već 30. marta sve naše takmičare očekuje nastup na regionalnom prvenstvu Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola koje će biti održano u Pirotu. Džudo klub «Ipon 010» i Savez za školski sport grada Pirota potrudiće se da budu dobri domaćini džudistima iz cele Srbije. Očekujemo više od 600 takmičara i biće to jedan od najmasovnijih sportskih događaja koji je ikada održan u hali Kej. Prvi put u Pirotu publika će moći da prati borbe na šest borilišta istovremeno. Nastupiće skoro svi naši džudisti, njih pedesetak – naglašava trener Danilo Drašković.

500 takmičara. 50 klubova. 5 zemalja

Na 22. Međunarodnom turniru «Nenad Cvetković Cvele», koji je organizovao džudo klub «Niš» iz Niša učestvovalo je oko 500 takmičara iz više od 50 klubova iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker