Kultura

Sedam decenija pirotskog teatra

Danas je u sklopu obeležavanja velikog jubileja-sedam decenija neprekidnog rata Narodnog pozorišta Pirot za glumce i zaposlene u našem teatru priređen prijem kod predsednika opštine mr Vladana Vasića.

ACA_5114_resize

Vasić je čestitajući veliki jubilej zaposlenima u pirotskom teatru kazao da uprkos teškim uslovima u kojima pozorište funkcioniše, Narodno pozorište Pirot svake godine osvaja brojna priznanja na festivalima širom zemlje.

-Znamo svi dobro da glumci Narodnog pozorišta rade u neadekvatnim uslovima. Sada kada je opština Pirot postala vlasnik Doma vojske siguran sam da će se obezbediti dovoljno prostorija kako bi se poboljšali uslovi u kojima rade naši glumci, naročito zbog toga što to i te kako zaslužuju imajući u vidu tradiciju ali i rezultate-kazao je Vasić.

ACA_5124_resize

Bivši direktor Narodnog pozorišta Dragoljub Aleksić zahvalio se opštini Pirot na naporima da se konačno za pirotske glumce obezbede adekvatni uslovi za rad, što decenijama unazad nije slučaj.

Aktuelni direktor pozorišta Gradimir Filipović kazao je da, iako se ove godine obeležava sedam decenija neprekidnog rada pozorišta, treba znati da je prva predstava u Pirotu odigrana daleke 1887. godine.

-Pozorište je prošlo dosta toga, radilo u svim uslovima i neuslovima koji su pratili naše društvo kroz decenije za nama. Uspevalo je da uprkos svemu opstane, možda zahvaljujući tome što se u pozorištu uvek nađu ljudi sa posebnim entuzijazmom i elanom-kazao je Filipović.

Na kraju prijema zaposlenima u pozorištu koji odlaze u penziju uručeni su prigodni pokloni.

ACA_5134_resize

Pogledajte i prilog Pi kanala

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker