Gradska hronikaOglasi

Say ABC škola engleskog jezika: Čovek je bogat onoliko koliko jezika govori

Profesorka engleskog jezika iz Pirota Sandra Jovanović, uz pomoć subvencije Nacionalne službe za zapošljavanje pokrenula je Centar za učenje engleskog jezika i prevođenje  “Say ABC”, koji je od skora počela sa radom u ulici Knjaza Miloša 11-13, lokal broj 9. Sandra će u svojoj školi primeniti i dragocena iskustva koja je stekla tokom boravka u Francuskoj, u Klermon-Feranu, gde je proučavala načine funkcionisanja tamošnjih škola stranih jezika. Više o radu škole pogledajte na sledećem LINKU.

 

-Oduvek sam želela da budem prosvetni radnik. Još od malih nogu divila sam se svojim vaspitačicama, a kasnije i učiteljici zbog posla kojim se bave i načinu na koji se ophode prema deci. Već sa osam godina krenula sam na privatne časove engleskog jezika i odmah sam znala da je to ono čime ću se u životu baviti. Mislim da je najlepše, a verovatno i najlakše baviti se poslom koji vas ispunjuje i čini vas srećnim i zadovoljnim. Ja sam spojila svoje dve velike ljubavi, prosvetu i engleski jezik, i nakon mnogo godina učenja istog kroz osnovnu i srednju školu, i kasnije na fakultetu, ostvarila sam svoj san-kaže Jovanovićeva za Pirotske vesti.

Po njenim rečima, prilika da se zaista i bavi ovim poslom i rad u nekoliko škola u Pirotu samo su potvrdili da je upravo to njen životni poziv.

-Čak je i moj master rad bio na temu iz oblasti metodike. Poslednjih nekoliko godina držala sam privatne časove engleskog jezika kod kuće deci različitih uzrasta, kao i odraslima. Prostor u kojem sam držala časove bio je opremljen za nastavu stranog jezika, ali nisam imala dovoljno hrabrosti ni finansijskih sredstava da se odlučim na pokretanje privatne škole jezika. Zbog toga sam veoma zahvalna Nacionalnoj službi za zapošljavanje što su prepoznali potencijal u mojoj ideji i odobrili mi sredstva za samozapošljavanje od kojih sam veći deo iskoristila za unapređenje svog poslovnog prostora. Boravak u Klermon Feranu u Francuskoj (franc. Clermont-Ferrand) mi je velikim delom koristio za istraživanje na temu kako rade privatne škole jezika u razvijenim zemljama, pa samim tim i za upoređivanje u radu privatnih škola jezika u zapadnim zemljama i kod nas, čije ću prednosti svakako iskoristiti za unapređenje svog posla-poručuje Jovanovićeva.

 

Nastava u Školi će se odvijati u malim grupama u adekvatno opremljenom prostoru za učenje jezika, uz pažljivo izabrane programe za sve uzraste i bogat nastavni materijal, i sa ogromnom dozom ljubavi prema ovom poslu.

-Smatram da je znanje stranih jezika bogatstvo, i vodim se starom izrekom da je čovek bogat onoliko koliko jezika govori. U savremenom svetu u kojem živimo, gde smo konstantno izloženi engleskom jeziku, bilo da je to na televiziji, radiju, ili preko interneta, neophodno je znati engleski jezik. Čak se i naš mali grad Pirot pridržava tog standarda, pa se u njegovim kompanijama prilikom zapošljavanja zahteva poznavanje engleskog jezika. Moj cilj je da što veći broj ljudi shvati značaj engleskog jezika, i potrudi se da ga nauči. Naravno, učenje jezika je mnogo jednostavnije kada je neko mlad, tako da se sa učenjem treba krenuti već od vrtića, kako bi se deca što pre privikla na strani jezik. Oni koji u školi imaju poteškoće sa učenjem engleskog će to prebroditi uz časove u privatnoj školi, a oni kojima engleski dobro ide će usavršiti svoje znanje. Odrasli koji možda nisu imali prilike da engleski uče ranije, dobiće priliku da to urade sada. Svoju ljubav prema engleskom jeziku pokušaću da prenesem i na svoje učenike, da im taj strani jezik približim i učinim da ga zavole i oni, i nadam se da ću u tome i uspeti-zaključuje profesorka Jovanović.

Više o radu škole pogledajte na sledećem LINKU. 

Takođe, sve aktuelnosti o radu Centra možete videti i ako lajkujete stranicu na Fejsbuku. 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker