Lokalna samouprava

Sastanak sa zamenikom generalnog sekretara OECD-a

Predstavnici Slobodne zone Pirot učestvuju na „Konferenciji o ekonomiji“ koja se održava 24. i 25. oktobra 2019. godine u Budvi. Na marginama Konferencije, na radnom doručku, održan je sastanak kome su između ostalih prisustvovali Ulrik Vestergaard Knudsen, zamenik generalnog sekretara Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD – Organisation for Economic Co-operation and Development), Vlastimir Golubović, predsednik Privredne komore Crne Gore, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i dr Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot i član Borda direktora Svetske organizacije slobodnih zona (WFZO – World Free Zone Organization).

Tema sastanka su bile četiri ključne oblasti koje će unaprediti razvoj Zapadnog Balkana. To su: uređeno tržište rada i obezbeđivanje kvalifikovane radne snage, razvijanje digitalne, energetske i saobraćajne infrastrukture, unapređenje i strukturiranje biznis okruženja u cilju privlačenja više investicija iz zapadnih zemalja, povećanje izvoza i unapređenje trgovine među zemljama regiona.

Na sastanku je bilo reči i o podršci razvoju slobodnih zona Zapadnog Balkana kao i o mogućem povezivanju i pokretanju saradnje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Svetske organizacije slobodnih zona (WFZO).

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker