Gradska hronika

Sastanak sa Organizacijom za industrijski razvoj Ujedinjenih Nacija (UNIDO)

 

Danas je u zgradi Ujedinjenih nacija u Beču održan je sastanak sa UNIDO (United Nations Industrial Development Organization – www.unido.org) tokom kojeg je dogovorena šira buduća saradnja i podrška u zajedničkim aktivnostima sa FEMOZA-om (The World Free & Special Economic Zones Federation – www.femoza.org).

Sastanak je održan sa visokim predstavnicima ove organizacije Olgom Memedović, šefom odeljenja za poslovno okruženje, klastere i inovativnost i Frankom Van Rompaey-em zvaničnim predstavnikom UNIDO-a u UN i ostalim međunarodnim organizacijama u Ženevi.

 

U delegacii Femoze uz predsednika Juana Torrentsa i potpredsednicu Andree-Emilie Segura  sastanku su prisustvovali Dr Dragan Kostić, izvršni direktor i Aleksandar Simonović, rukovodilac sektora marketinga Slobodne zone Pirot.

Tokom sastanka razgovaralo se o dodirnim tačkama i mogućnostima za saradnju između organizacija a kao posebno važne oblasti istaknute su indusrijski razvoj u slobodnim ekonomskim zonama, tehnološki parkovi i zone, konkurentnost MSP, preuzetništvo, saradnja na standardizaciji u oblasti trgovine i u agro sektoru i jače povezivanje organizacija kroz razmenu ekspertiza i članova projektnih timova i podrška i međusobno učešće govornika na budućim manifestacijama.

Tom prilikom je dogovorena podrška UNIDO-a održavanju svetske konferencije Slobonih zona koja je planirana za kraj oktobra ove godine u Ženevi u organizaciji FEMOZA-e.

U narednom periodu očekujemo nove međunarodne aktivnosi i još veće uključivanje Slobodne zone Pirot u rad FEMOZE – istakao je direktor Kostić tom prilikom – uz naš dalji rad na proširenju institucionalne saradnje sa Organizacijom za industrijski razvoj Ujedninjenih Nacija gde smo danas imali veoma srdacne i konstruktivne razgovore. Pomoć koju možemo očekivati u narednom periodu ne može se ograničiti samo na industrijski razvoj već i instuticionalne okvire i preporuke za pregovore o pridruživanju Srbije EU.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker