Sport

Saška Sokolov u sredu piše nove stranice istorije pirotskog sporta

Mlada i izuzetno talentovana pirotska sportistkinja, Saška Sokolov, boje Srbije i rodnog grada braniće u sredu na Paraolimpijskim igrama u Riu. Kako je kazala Pirotskim vestima, ona će u bacanju koplja da nastupi u 16:25 sati, 13. septembra.

Saška se uveliko sprema za takmičenje.

-Za sada sam odlično, bacam 13. oko 11:25 po ovdašnjem, odnosno po  16:25 sati po srpskom vremenu. Atmosfera je odlična, bodrimo jedni druge. Dobijam savete kako i šta da radim pošto sam najmladja i najneiskunija-kazala je Sokolova za Pirotske vesti.

saska-sokolov-u-riu

Na Paraolimpijskim igrama, koje su počele 7.  i trajaće do 19. septembra,  učestvuje preko 4000 sportista iz 160 zemalja, a takmičiće se u 21. sportu. Boje Srbije braniće 16 sportista u 7 disciplina.

Saška Sokolov potiče iz poznate sportske porodice, 12 godina se veoma uspešno bavila rukometom, nakon čega je sebe pronašla u atletici i to u disciplini bacanje koplja, u kojoj će i predstavljati Srbiju i Pirot na Paraolimpijskim igrama u Riu.  Njen lični rekord je 34.8 metara. Iako je, zbog propusta Paraolimpijskog komiteta na takmičenje otišla bez trenera, ona se nada da će oboriti svoj rekord i ući u finale.

saska-sokolov-rio

foto – lična arhiva

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker