Sport

SAŠKA SOKOLOV spremna za novi izazov na Paraolimpijskim igrama u Japanu

Mladim sportistima poručuje - Odustajanje nije opcija

Izuzetna mlada sportistkinja, Saška Sokolov, koja je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj ostvarila fenomenalan rezultat osvojivši dva zlata i srebro, za dva meseca naći će se pre još jednim velikim sportskim izazovom – Paraolimpijskim igrama u Tokiju, gde će nastupati za reprezentaciju Srbije u tri discipline – trčanju na 100 i 200 metara i bacanju koplja. 

U razgovoru za Pirotske vesti Saška priča o Evropskom prvenstvu koje je održano u uslovima pandemije kovida uz stalno testiranje svih sportista, ali i o pripremama za Japan, Paraolimpijske igre u Tokiju, gde će se Saška takmičiti već za dva meseca.

-Iskreno nismo očekivali ove medalje, dva zlata i srebro, iskušenje je bilo veliko i veliki izazov. Na početku nismo znali da postoje kvalifikacione grupe, što je bio još veći izazov, ali na kraju se sve završilo dobro. U uslovima pandemije veliko opterećenje za nas je stalno testiranje na covid, a u Japanu nas očekuje još rigorozniji režim. Sve to utiče na nas, ali smo navikli i prihvatili to. Danas se vraćam za Beograd, kreću pripreme za Tokio, idem na tri discipline pa ćemo videti-kaže Saška.

Saška potiče iz poznate sportske porodice, najpre se bavila fudbalom, pa rukometom, da bi kasnije prešla na atletiku, a po odlasku u Beograd njena karijera je doživela veliki uspon. Trenutno trenira u Crvenoj Zvezdi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker